TRIJUMF

Dončić gledao eksploziju saigrača i pobjedu Dalasa! Bogdanović nije ponovo šokirao Teksas, Luka skakao od sreće!

Autor Dragan Šutvić

Luka Dončić je gledao sa klupe pobjedu Dalasa, svi čekaju njegov povratak na parket...

Izvor: Profimedia

Dalas je pobijedio Jutu i vratio se u plej-of seriju. Pronašao je domaći tim način da slavi i pored toga što Luka Dončić nije igrao, jer se oporavlja od povrede. Pritisak je bio ogroman pred više od 20.000 navijača, ali je rezultat sada 1:1 i serija se seli u Solt Lejk siti.

Mavsi su napravili preokret u posljednjem kvartalu i uspjeli su da slave - 110:104 (24:31, 24:31, 29:26, 33:23). Za razliku od prvog meča kada je Bojan Bogdanović imao simultanku, ovog puta ni njegova odlična partija nije bila dovoljna za novi šok. Sada slijede dva meča pred publikom "džezera" i prilika za tim Kvina Snajdera da potvrdi brejk.

Luka je sa klupe bio u ulozi navijača i gledao je eksploziju saigrača Džejlena Bransona. Amerikanac je bio nezaustavljiv (41, 8sk, 5as) i najzaslužniji je što je Dalas izjednačio. Imao je veliku podršku u vidu Maksija Klebera (25, 6sk) i Spensera Dinvidija (15, 6as). Na drugoj strani su odlični bili Donovan Mičel (34, 5as) i Bogdanović (25, 5sk), dok je Rudi Gober uz 8 poena imao čak 17 skokova.

Najveća pažnja svakako biće posvećena Dončiću i njegovom oporavku. Džejson Kid i cijeli tim se nadaju da bi Luka mogao da se vrati u trećoj utakmici.

Pored ovog meča i poraza Denvera je i Filadelfija upisala pobjedu protiv Toronta (112:97) i sada vodi sa 2:0 u seriji pred put u Kanadu. Blistao je Džoel Embid (31, 11sk).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!