Košarka

Vasa Micić hoće u NBA, ali za 10 miliona dolara: Četiri ekipe ga žele, a on ima još jedan uslov za selidbu u SAD!

Autor Bojan Jakovljević

Isplivao spisak timova koji bi htjeli da ga dovedu ovog ljeta!

Izvor: MN PRESS

Najbolji srpski plejmejker Vasilije Micić (28) želi da ode u NBA ligu, ali pod uslovima koje on odredi. A prema informacijama specijalizovanog portal "Hoops Hajp", srpski plejmejker traži platu koja bi sljedeće sezone bila u rangu 10,3 miliona dolara i svake sljedeće bi rasla za oko pola miliona.

Dvostruki uzastopni MVP Fajnal-fora Evrolige odabran je 2014. na draftu kao 52. "pik", u međuvremenu je Filadelfija poslala prava na Vasu Oklahomi, a sada su navodno za njega zainteresovani Milvoki Baksi, Čikago Bulsi, San Antonio Sparsi. Takođe, još jednom je potvrđeno da ga hoće i Denver Nagetsi Nikole Jokića.

Vasa i Nikola stasavali su zajedno u Megi i bilo bi veoma uzbudljivo vidjeti ih kako čine tandem i u Denveru, kao što bi bilo zanimljivo i vidjeti da li Micić može i u NBA konkurenciji da igra dominantno kao i u Evropi, gdje je osvojio sve što je mogao.

Tokom minule sezone, Micić je rekao da ima ambiciju da ode u Ameriku, ali ne samo da bi tamo otišao, već da bi igrao.

"Iskreno, imam želju da odem u NBA, ali na način koji sam rekao i ljudima iz Oklahome, a to je jedino da igram tamo. Ja stvarno ne vidim sebe da odem tamo da bih rekao drugarima iz kraja da sam bio u NBA ligi i da im donesem dres Oklahome. Mene to ne inspiriše. Ja sam i ovdje došao kada je Efes bio posljednji, a imao sam ponude i nekih, možda, zvučnijih imena. Na svom iskustvu sam vidio da mene inspiriše da igram, da budem dio kolektiva, da dajem svoj maksimum. Ne mora to uvijek da bude glavna uloga, ali ja ću se uvijek izboriti za to što mi se pruža i daću svoj maksimum. Sve ostalo nije u mojim rukama. Kažem, sam odlazak tamo ne vidim na način da budem samo dio ekipe. Oni to znaju, iskreno sam im to rekao. Možda to nekome zvuči arogantno i prepotentno, ali tako je...", rekao je Micić u toku minule sezone o odlasku u Ameriku.