• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Micić otkrio sve o odnosu sa Atamanom - "Nije trajalo pet minuta": Evo zbog čega je Vasa izabrao Efes!

Autor Dragan Šutvić

Srpski reprezentativac ispričao kako je izgledao njegov prvi razgovor sa Atamanom, koji ga je želio u Efesu.

 micić o odnosu sa atamanom  Izvor: MN PRESS

U posljednje dvuhe sezone u evropskoj košarci ne postoji bolji od Vasilija Micića Prethodne sezone osvojio je MVP priznanja i za regularni dio sezone i za F4, dok je ove sezone na završnom turniru u Beogradu bio bolji od ostatka evropske elite. Iako mu se desi da ne zna koji je rezultat meča u kojem njegov tim osvaja titulu, Vasa dominira evropskim parketima!

Zasluge za to idu i na račun Ergina Atamana, koji je svojevremeno prepoznao da se u Vasi krije budući MVP Evrolige. Kontakt je uspostavljen i nije dugo trebalo prije nego što je saradnja realizovana.

Možda će vas zanimati

Detalje njihovog prvog sastanka Vasilije Micić otkrio je tek nekoliko godina kasnije, prisjećajući se kako su komunicirali dok je igrao za Žalgiris.

"Imamo zanimljiv odnos. On je takav da ne provodimo previše vremena u komunikaciji. Sjećam se našeg prvog razgovora, mislim da nije trajao duže od pet minuta. Bio sam tada u Litvaniji i on mi je ponudio ulogu kombo beka", otkrio je Micić.

Vasa je kao član Tofaša imao prilike da igra protiv Atamanovog tima u prvenstvu i od tada mu je bio poznat rad turskog trenera.

"Dok sam igrao u Tofašu vidio sam da on voli da forsira pik end rol igru, a tu je moja snaga. Čak i da mi je ponudio slabiju ulogu bio sam uvjeren da mogu da napredujem u tom sistemu", priča srpski košarkaš.

Ubrzo je "kupio" povjerenje Ergina Atamana i poslije samo jedne sezone potpisao je novi višegodišnji ugovor.

"Imao sam sreću da budem u ekipi od prvog dana priprema. Pokušao sam da pridobijem trenerovo povjerenje i mislim da sam dosta dobro igrao i trenirao. Poslije toga on je počeo meni da vjeruje na terenu, kako je vrijeme odmicalo sve je više imao poverenja i poslije te prve sezone potpisao sam novi ugovor. Bez puno komunikacije i razgovora smo shvatili da dobro funkcionišemo", priča Vasa.

I stvarno, u Efesu je sve počelo da funkcioniše... Sada imaju dvije evropske titule u nizu, a da jednu sezonu nije prekinula pandemija, možda bi već stigli do het-trika!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC