Košarka

Debakl "zmajica" na Mundobasketu - minus 47 u duelu sa Kinom!

Autor Dragan Šutvić

Razočaravajuća partija BiH u duelu sa Kineskinjama.

Izvor: FIBA

Košarkašice BiH doživjele su debakl u duelu sa Kinom u okviru drugog kola Svjetskog prvenstva u Australiji.

Ako je neočekivano visok poraz (58:82) od Portorika na premijeri bio bolan, šta tek reći za "minus 47" (98:51) u duelu sa Kinom, učesnikom četvrtfinala prethodnog Mundobasketa.

Igračice Gorana Loje su, nakon odličnog početka (0:5), Kineskinjama parirale samo do početka druge dionice. Prvih deset minuta završeno je rezultatom 26:21 za ekipu Kine, koja je potom iz minuta u minut dizala prednost.

Do odlaska na "veliki odmor" BiH je zaostajala 19 poena (31:50), dok je u preostala dva kvartala minus uvećan za još 28 poena.

U pobjedničkoj ekipi pet košarkašica postiglo je dvocifren broj poena, a prednjačila je Han Ksu (18, osam skokova). Li Meng je uknjižila 17, Li Jueru se zaustavila na 13, dok su Vu Tongtong i Jang Livei u pobjedi učestvovale sa 12 poena.

Trećinu bh. poena postigla je Džonkel Džons, kojoj je nedostajao jedan skok do dabl-dabl učinka, dok je drugi strijelac ekipe bila Matea Tavić sa deset poena.

Narednu utakmicu na Mundobasketu BiH će odigrati u subotu (24. septembar), kada će joj rival biti selekcija Južne Koreje.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt