Gaženje!

Šok - Brazil razbio Ameriku u košarci: Bivši NBA centar radio Amerima šta je htio, za SAD igrao plej koga znamo iz ABA!

Autor Bojan Jakovljević

Košarkaši Brazila zgazili su kombinovani tim Sjedinjenih Američkih igara,

Izvor: Profimedia

Nastavljene su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u košarci, a kao što je u evropskom dijelu kvalifikacija bilo iznenađenja, jedno veliko smo vidjeli i u američkom dijelu borbe za plasman na SP! Brazil je razbio Sjedinjene Američke Države 94:79! 

Ipak, treba napomenuti da u timu Amerike nije bilo igrača iz NBA i Evrolige, igrali su igrači koji su u razvojnoj ligi i Rodni Hud koji je bez angažmana, a meč je bio bez rezultatskog značaja jer je ekipa SAD-a već u prošlom kolu osigurala prolazak na Mundijal. 

Najbolji na ovom meču u pobjedničkoj ekipi bio je bivši NBA centar Bruno Kaboklo. Nekadašnji košarkaš Toronta, Sakramenta, Memfisa i Hjustona završio je meč sa 24 poena i četiri skoka, Georginjo de Paula je imao 18 poena, a 11 poena je postigao bivši košarkaš Cedevite Vitor Benite.

A i u kombinovanom timu Amerike je bio jedan bivši košarkaš iz ABA lige, baš iz redova Cedevite! Bio je to Dejvid Stokton, sin legendarnog Džona Stoktona koji sada igra u razvojnoj ligi, a 2016. godine je jedan kratak period proveo u Hrvatskoj. On je završio meč sa devet poena.

Prisjetite se Dejvida Stoktona iz ABA lige:

Najbolji u redovima Amerike bio je iskusni plejmejker Lengston Gelovej sa 14 poena, a po 10 su imali Aliz Džonson i Čarli Braun. Na meč do kraja kvalifikacija Amerikanci su prvi, Brazil je drugi i oni direktno idu na Svjetsko prvenstvo. Urugvaj i Meksiko će u međusobnom duelu u posljednjem kolu odlučiti ko će biti treći putnik na Mundobasket.