• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od gotovog zamalo veresija: Važna pobjeda "zmajeva" ka putu ka Mundobasketu, ali nije moglo bez drame

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Košarkaši BiH odigrali perfektno prvo poluvrijeme, pa sve upropastili u trećoj četvrtini. Srećom, hladna glava odlučila je pobjednika u odlučujućih deset minuta utakmice.

 Košarkaši BIH pobijedili Mađarsku 83:78 Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Iako oslabljeni neigranjem nekoliko važnih igrača, košarkaši BiH ostvarili su očekivani trijumf u "Skenderiji" u devetom meču kvalifikacija za Mundobasket.

Savladana je Mađarska 83:78. Iako se poslije prvog poluvremena činilo da će to biti rutinski trijumf, u trećoj četvrtini stvari su se zakomplikovale, da bi u četvrtoj ponovo došle na svoje.

BIH - MAĐARSKA 83:78 (23:18, 29:20, 10:26, 21:14)

Već nakon prvih 20 minuta, tim Adisa Bećiragića stekao je solidnu zalihu od 14 poena. Aleksandar Lazić i Amar Gegić bili su odlični u prvom poluvremenu, pa su već do pauze stigli do dvocifrenog učinka od 12, odnosno 10 poena, dok su Kenan Kamenjaš i Ajdin Penava osim po osam poena imali i po četiri uhvaćene lopte.

Raspoloženim "zmajevima" Mađari nisu uspjeli da pariraju u uvodna dva kvartala i činilo se da će bh. tim rutinski meč privesti kraju. Ipak, u trećoj četvrtini uslijedio je veliki pad. Košarkaši BiH postigli su samo deset poena, naspram 26 koliko je ubacila mađarska selekcija, pa je utakmica ipak ušla u neizvjesnu završnicu.

Srećom, u odlučujućoj četvrtini "zmajevi" su zaigrali znatno angažovanije. Uspjeli su odbiti napade rivala, tr upisati peti trijumf u kvalifikacijama za Mundobasket.

Kamenjaš je na kraju bio najefikasniji pojedinac u bh. timu. Ostvario je dabl-dabl ubacivši 20 poena, a imao je i čak 14 skokova. Lazić je meč završio sa 16 poena, 14 je dodao Gegić, a Vrabac 11.

Najveće probleme domaćinu pravio je Marko Filipoviti. Najbolji strijelac Mađarske ubacio je 17 poena, a Zoltan Perl imao je dva manje. Dvocifren je bio još David Vojvoda sa 13 poena.

Naredni meč BiH će igrati 14. novembra u gostima protiv Francuske. Podsjetimo, tri prvoplasirane selekcije iz svake grupe izboriće plasman na Mundobasket, koje će 2023. godine biti održano u Japanu, Filipinima i Indoneziji, a ovim trijumfom "zmajevi" su sačuvali šansu da se nađu na jednoj od tri pozicije koje vode na Svjetsko prvenstvo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC