• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok u kvalifikacijama za Mundobasket - evo šta to znači za Srbiju: Letonci razbili Grke, "orlovi" to moraju da iskoriste

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Reprezentacija Letonije je u potpunosti nadigrala Grčku na meču kvalifikacija za Mundobasket i zadržala je prvu poziciju u grupi.

 Letonija pobijedila Grčku u kvalifikacijama za Mundobasket Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Letonije potpuno je razbila Grčku na gostujućem terenu i time se učvrstila na prvoj poziciji kvalifikacija za Mundobasket. Pobjedom 80:60 Letonci su došli do šestog slavlja u sedam mečeva i ubjedljivo su prvi na tabeli. Grci drže drugo mjesto sa četiri pobjede i tri poraza, a potom slijede Srbija sa skorom 3:3 koliko ima i Belgija. 

Najbolji u ekipi Letonije bio je Janis Strelnieks sa 19 poena, 17 je imao Janis Tima, a Dairis Bertans 15. Kod Grka Gkikas i Gontikas su imali po 11 poena. 

Pobjeda Letoniji praktično osigurva plasman na Svjetsko prvenstvo, pošto im je potrebna samo trijumf u narednom kolu nad Velikom Britanijom (14. novembar) da bi i matematički osigurali prolaz dalje.

Sa druge strane tim Dimitrisa Itudisa je ovim porazom izuzetno zakomplikovao svoju situaciju. Sada će Srbija u slučaju pobjede nad Velikom Britanijom u meču koji se igra od 20 časova prestići Grče, a to može da učini i Belgija ukoliko savlada Tursku na gostovanju. Ipak, s obzirom da je na poluvremenu Turska vodila 16 razlike (43:27) teško je vjerovati da to može da se desi.

Srpski tim do kraja kvalifikacija dva puta igra sa Velikom Britanijom, između tih mečeva dočekuje Tursku 14. novembra, a igra i sa Grčkom u gostima. Kako god se situacija razvijala u drugim mečevima, srpski tim nema mjesta za kikseve i prvo je neophodno da se od 20 časova savlada Britanija, a kasnije ne smije biti poraza! 

U slučaju da pobijede Britance, biće drugi na tabeli, ali već u meču sa Turskom bi ih eventualni poraz mogao gurniti na mjesto koje ne vodi na Mundobasket. Ipak, za sada situacija u grupi djeluje tako da "orlovi" drže sve u svojim rukama. Sve pobjede ih vode na Mundobasket i to je najbitnije!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC