• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić objavio spisak Srbije za ključne mečeve: Dosta iznenađenja, pozivi igračima iz Evrolige - i Stefanu Joviću!

Autor Dragan Šutvić

Svetislav Pešić objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeće utakmice sa Velikom Britanijom i Turskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

 pešić objavio spisak srbije za veliku britaniju i tursku Izvor: MN PRESS

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić objavio je jutros spisak igrača na koje računa za predstojeće važne utakmice "orlova" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Nije tajna da ozbiljno "visi" plasman na Mundobasket i da Srbija mora da pobijedi sve do kraja, a za početak u novembru je čekaju dueli sa Velikom Britanijom u Njukaslu (11. novembar) i Turskom u Beogradu (14. novembar).

Na spisku selektora Pešića su 24 kandidata za predstojeće utakmice, a među njima su i brojni igrači klubova koji se takmiče u Evroligi, dok je veliki povratak zabilježio i Stefan Jović, trenutno bez kluba.

Nakon razgovora sa srpskim klubovima, Pešić je na kraju odlučio da pozove četvoricu igrača Crvene zvezde (Mitrović, Topić, Dobrić i Nedović) i trojicu iz Partizana (Anđušić, Trifunović i Koprivica), dok od ranije najavljenih nema samo Nikole Milutinova iz CSKA, ali je tu njegov saigrač iz moskovskog kluba Dejan Davidovac.

Pozvani su i Gudurić, Jaramaz, Lučić, Micić, Kalinić i Marinković koji nastupaju za evroligaške timove, a ostaje još da se vidi da li će na kraju dobiti i dozvolu da igraju pošto se trenutno usklađuju termini FIBA i Evrolige.

Kandidati za tim Srbije u novembarskom kvalifikacionom "prozoru" su: Danilo Anđušić, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Dušan Miletić, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Marko Pecarski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Nikola Topić, Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC