Košarka

Postoji jedna razlika između velike i male ekipe! Ivanovića pitali za jednog igrača Zvezde: Mora to da pokaže i ovdje!

Autor Haris Krhalić

Duško Ivanović pričao je o pobedi protiv Mornara i igri crveno-bijelih.

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda nastavila je da niže pobjede, ostvarila je devetu u nizu. U "Pioniru" je pao i Mornar (93:77). Uz malo oscilacija srpski tim pokazao je da je znatno kvalitetniji od rivala i ostvario je ubjedljiv trijumf pred duplu evroligašku nedelju i duele sa Žalgirisom i Armanijem.

Trener Duško Ivanović nije imao šta da zameri svojim izabranicima. Posebno poslije napornog meča i trijumfa u večitom derbiju u Evroligi. "Zadovoljan sam i pobjedom i pristupom igrača. Mornar je pokazao da je ozbiljan tim, igrali su zonsku odbranu svih 40 minuta. Imali smo neka rješenja, otvorene šuteve, teško je napadati takvu odbranu, ali smo imali strpljenje. Igrali smo presing na Raselu koji je izvanredan kvalitet. Znali smo da je opasna ekipa i igrači su profesionalno odradili svoj posao i zato sam baš zadovoljan", rekao je Ivanović.

Potom je slikovito opisao kako izgleda priprema tima. "Razlika između velike i male ekipe je da daješ 100 odsto u svakom meču, da pokažeš da si pravi profesionalac i da pokažeš respekt prema drugoj ekipi, to je za mene kvalitet velikih igrača."

Na ovoj utakmici nije bilo Filipa Petruševa i Džona Holanda, minute su dobili Miroslav Raduljica i Nikola Topić. "Pravićemo rotacije, neki igrači će odmarati, neki igrati, svi će biti spremni da mogu da pomognu."

Dobio je pitanje o Daliboru Iliću koji je igrao 19 minuta i dao 11 poena. "Ilić je pokazao i prošle godine da je kvalitetan, treba to da pokaže i ovdje."

Za kraj je prokomentarisao povredu Luke Mitrovića, na parketu je proveo samo dva mintua i nije se vraćao u igru više. "Zakačili su ga u oko, stvarno ne znamo, djelovalo je bolno. Stvarno ne znam ništa za sad oko te povrede", zaključio je Ivanović.