• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČESTITAM ZVEZDI NA NAJVEĆEM POJAČANJU! Pavićević progovorio: Dovela je rođenog pobjednika

Autor Haris Krhalić

Mihailo Pavićević pričao je o Crvenoj zvezdi i sjajnim partijama srpskog tima.

 Trener Mornara nakon poraza od Zvezde Izvor: Printscreen/YouTube/KK Crvena zvezda

Mornar je došao na megdan Crvenoj zvezdi, pružio dobar otpor, Deron Rasel je dao 35 poena, ali se u Bar vraća sa porazom (93:77). Igrali su Barani svoju košarku, veliki broj šuteva, prije svega za tri poena, pokazali su da imaju dobar ofanzivni potencijal, ali da je srpski tim jednostavno prejak za bilo šta osim dobrog otpora.

O tome je pričao trener Mihailo Pavićević koji je prvo čestitao crveno-bijelima, priznao da su se oni za sve pitali i da su mnogo kvalitetniji, potom se obratio treneru Dušku Ivanoviću. "Prvo da poželim sreću najvećem pojačanju Zvezde ove sezone - Dušku. Znamo se od igračkih dana, on je rođeni pobjednik, taj mentalitet prenio je na kompletnu ekipu. U skorije vrijeme nije zabilježeno da od ekipe koja je bila u žestokom problemu, koja nije dobro izgledala, odjednom dođe neko i napravi ovakvu seriju. Nije samo serija, nego i način na koji ostvaruju pobjede. Impozantno", rekao je Pavićević.

Dobio je potom pitanje o Mornaru i o tome kako taj tim funkcioniše. "Svjesni smo svoje veličine, dolazimo iz malog grada. Rekao bih da sam ja pokušao i ranijih godina da utičem na brata, da mu kažem da prikoči, da nađemo svoje mjesto pod sunce. Nismo mi klub koji može da se juri sa Partizanom, Zvezdom, Budućnosti, Cedevitom. Imali smo u par sezona dobre timove i šansu da nešto napravimo. Okrenuli smo strategiju ove sezone, tražimo mlade igrače, napravili smo i drugi tim koji igra crnogorsku ligu. Pokupili smo dosta mladih igrača iz Crne Gore. Ima dosta mladih igrača i u prvom timu, tako je i sa strancima. Trebalo je da dođe i treći 'ruki', mama mu je dobila temperaturu i nije do sad pala. Istina je, trebalo je da igramo sa trojicom, dva su stigla, sa njima je uvijek znak pitanja. Ja sam u privilegovanoj situaciji, jer je to naš klub, samo mi je brat iznad glave. Na 0/6 prošle sezone ne bi ostao nijedan drugi trener, osim mene. Jedini klub u Evropi sa ovakvom strukturom."

Novinare je zanimalo i kako je pronašao Rasela koji briljira ove sezone. "Kad je došao ovaj mali Rasel, našli smo ga na koledžu. Imao je prosjek 13 poena. Kad je došao prvih dana, šutirao oko trojke ja mu rekao da ne volim te šuteve, on me zbunjeno gledao. Pitao me koje volim, pa sam mu rekao da se pomjeri metar dalje i pita se da li sam lud. Kad sam mu objasnio da treba da šutne, ako može, dao sam mu tu slobodu, on se razigrao. U nekim drugim ekipama, gdje je treneru mač iznad glave, da mu nije svejedno. Ja sam u privilegovanoj poziciji. Pogodili smo ga, igra sjajno, nadam se da će nam pomoći da obezbedimo opstanak."

Potvrdio je da za njega postoji veliko interesovanje i da nije samo ponuda iz Italije na stolu. "Odmah da odgovorim, to je jedna od osam ponuda koje su došle do mene. Od Kine, Rusije, Evrope i nema tajni. Nismo mi klub koji će nekoga da sputava. Čim obezbijedimo opstanak, biće priče o tome."

Za kraj je prokomentarisao evroligaški vječiti derbi, pošto je bio u Areni. "Ko god je bio, treba da je ponosan, to su trenuci za pamćenje. Atmosfera kakva je bila i kompletan događaj, od publike, igrača, trenera, do utakmice koja je odlučena posljednjim šutem. Imao sam privilegiju da budem tu, dugo će se pamtiti. Evroliga se ponosi, objavljuje snimke i kaže da ima samo u Evropi, ali bih ih ispravio i rekao da to ima samo u Beogradu", zaključio je Pavićević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC