• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milosavljević je iks faktor Mege! Vratio se i ima novu ulogu: "Partizan i Zvezda za to nemaju prostora"

Autor Dragan Šutvić

Dragan Milosavljević pričao je o raznim temama...

 dragan milosavljević o drugom dolasku u megu  Izvor: MN PRESS

Mega je ostvarila tri pobjede u posljednje četiri utakmice, a jedan od faktora za bolje rezultate svakako je dolazak Dragana Milosavljevića (33). Iskusni košarkaš donio je iskustvo, mirnoću, čvrstinu i pomogao mladom timu da krene sa trijumfima. Ima ulogu igrača, jednog od lidera, ali i mentora za ostatak ekipe.

Možda će vas zanimati

Spreman je da uradi sve kako bi pomogao ekipi da nastavi sa dobrim rezultatima i zna šta je za to potrebno.

"Očigledno je da su oni legli meni, ali i ja njima, da je uspostavljena prava hemija i da su se kockice posložile. Ovdje su mladi momci koji posjeduju ogroman talenat, određeni kvalitet, ali nemaju iskustvo. Fale im jake utakmice u nogama, što je i logično. Većina njih je tek sad dobila priliku da igra ozbiljnu seniorsku košarku. Rekao bih da su im moji savjeti dobrodošli, trudim se da im pomognem, kao što su meni pomagali stariji igrači kada sam ja bio na početku karijere", rekao je Milosavljević.

Drugi put je došao u Megu, prvi put je to bilo prije dvije godine.

"Mega mi je tada zaista mnogo pomogla. Vratio sam se na teren poslije skoro dvije godine pauze zbog povrede. Došao sam da se borim da spasim karijeru, da dokažem sebi i pokažem drugima da još mogu da igram na visokom nivou. U tome sam uspio i zato sam zahvalan ljudima u Megi. Sada je situacija znatno drugačija, jer se prije svega mnogo bolje fizički osjećam. Čitavo ljeto sam trenirao i fizičku spremu sam doveo na izuzetno visok nivo."

Ove sezone popularni Gagi prosječno bilježi 14 poena, 6,6 skokova i tri asistencije po meču.

"Ovi mladi igrači će sigurno napredovati. To će jednostavno biti prirodan proces. Mnogo se i kvalitetno trenira, mladi trener Marko Barać je veoma posvećen i uvjeren sam da će to donijeti rezultat. Ekipa će sigurno rasti, ali najvažnije i najteže će biti zadržati koncentraciju i konstantnost, jer je riječ o zaista mnogo mladoj ekipi."

Još jednom je za kraj pohvalio saigrače.

"Mlada i talentovana grupa i smatram da su na idealnom mjestu kada je u pitanju njihov razvoj. U moje vrijeme najbolji klubovi za to su bili Partizan, Crvena zvezda, Hemofarm. Ali, 'vječiti' su sada na tom nivou da nemaju toliko prostora za razvoj mladih, jer se traži rezultat odmah. Nije lako dati šansu mladima u takvoj situaciji. Zato je koncept Mege jedinstven, svodi se na razvoj igrača, a o uspjehu najbolje govori broj košarkaša koji je otišao u NBA ligu", zaključio je Milosavljević.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC