• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Partizan Mega ABA liga

Košarkaši Partizana jedini su koji u dosadašnjem dijelu sezone imaju pet pobjeda u ABA ligi.

 Partizan Mega ABA liga Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana trenutno su jedini tim sa pet pobjeda u ABA ligi. U petoj rundi regionalnog takmičenja savladali su Megu - 86:76. Na kraju, čini se da su crno-bijeli upisali rutinsku pobjedu pošto su se samo u prvoj dionici mučili sa Megom.

Gosti su u Beogradskoj areni prvih 10 minuta riješili u svoju korist (26:25), ali im je tokom druge četvrtine meč "iskliznuo" iz ruku. U tom periodu Partizan je uspio da stekne čak i dvocifrenu prednost uz koju se otišlo na poluvrijeme, a mlada i neiskusna ekipa Mege nije imala snage da se u nastavku vrati u meč. Partizan je dozirao snagu i ravnomjerno dijelio minutažu, ali i držao konce igre u svojim rukama tokom gotovo svake sekunde ovog susreta.

Vidjelo se to najbolje u nekoliko navrata kada je Mega pokušavala da se vrati u igru i smanji zaostatak. Svaki takav napad odbijen je prilično lako, pa se Partizan nakon pet rundi nalazi na vrhu ABA lige. Priliku da ga stigne ima samo Crvena zvezda koja trenutno ima dva odigrana meča manje. Sa druge strane, Mega je posljednjeplasirana ekipa na tabeli i uz Borac jedini tim koji nema pobjedu u novoj sezoni.

22:44

KRAJ - 86:76!

Košarkaši Partizana pobedili su Megu u malom beogradskom derbiju i sačuvali perfektan učinak na početku nove sezone. Pogledajte detalje sa meča:

22:36

37. minut - Da li će biti drame?!

Na ono tri ipo minuta do kraja meča, Mega pokušava da uhvati poslednji priključak. Pogocima Rudana sa linije penala prišli su na šest poena zaostatka.

22:20

Kraj treće četvrtine - 72:58!

Čini se da neće biti rezultatske neizvesnosti u poslednjih deset minuta meča. Partizan je mnogo bliži pobedi, koja bi ih lansirala na prvo mesto tabele u ABA ligi.

22:14

27. minut - "Seče" Mega!

Problemi u odbrani za Aleksu Uskokovića i dva napada Partizana koji su išli baš preko njega naterali su Megu da zatraži novi tajm-aut. Partizan u ovim trenucima ima sedam poena prednosti - 63:57!

21:58

21. minut - Nastavljamo...

Anđušić je po prvi put na parketu večeras, a tokom prvog minuta treće četvrtine nismo videli poene na meču Partizana i Mege.

21:43

POLUVREME - 50:39!

Pojačao je odbranu Partizan, u napadu i dalje sve funkcioniše, pa se nakon koša Janisa Papapetrua stiglo i do maksimalnih 11 poena prednosti na ovom meču. Crno-beli su tokom druge deonice uspeli da u potpunosti preuzmu kontrolu nad utakmicom i ukoliko nastave sa ovakvom partijom ne bi trebalo da imaju problema u 5. kolu ABA lige.

Izvor: MN PRESS

21:30

15. minut - Dvocifren Rudan

Maldi hrvatski košarkaš pogodio je oba slobodna bacanja i sa 10 poena postao najefikasniji igrač na ovom meču, ali za sada Mega ne uspeva da odgovori na mnogo bolju igru Partizana u drugoj četvrtini. Crno-beli su dodali gas i imaju prednost - 38:33!

21:22

11. minut - Serija Partizana!

A u drugoj deonici, odmah druga priča! Partizan postiže četiri poena i okreće rezultat u svoju korist, dok je Matijas Lesor pronašao fantastičan način da se upiše na ovom susretu. On je kontru završio atrkativnim zakucavanjem nakon kojeg je Mega zatražila tajm-aut.

21:18

Kraj prve četvrtine - 25:26!

Možda i najbolji period Mege u ovoj sezoni odigran je protiv najtežeg rivala! Preko Rudana, Brankovića, Kazalona i uskokovića namučili su Partizan, pa nakon prvih deset minuta košarke imaju minimalnu prednost na gostujućem parketu.

21:13

9. minut - Uskoković!

Dva sjajna poteza mladog Alekse Uskokovića i u finišu prvog perioda Mega ima prednost - 20:24!

21:08

5. minut - Mega pokazuje zube!

Iako je na gostovanje komšijama sa Novog Beograda stigla kao apsolutni autsajder, nakon malo manje od pet minuta košarke Mega ima prednost - 10:14. Za sada se ističe hrvatski tandem Rudan - Branković sa ukupno 10 postignutih poena.

21:00

Startne petorke!

Partizan: Ledej, Koprivica, Naneli, Trifunović, Madar

Mega: Branković, Rudan, Kazalon, Rori, Milosavljević

20:45

SASTAVI!

Partizan: Vukčević, Ledej, Koprivica, Panter, Papapetru, Egzum, Naneli, Glas, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar

Mega: Branković, Bogavac, Rudan, Uskoković, Kobisti, Kazalon, Kovačević, Cerovina, Rori, Grbović, Milosavljević, Mušikić

20:30

Megini igrači u ABA ligi!

Na početku nove sezone u ABA ligi Mega nije impresivna, ali je nekoliko njihovih igrača uspelo da zabeleži odlične brojke. Najefikasniji u prve četiri runde su Danko Branković i Malkolm Kazalon sa po 60 postignutih poena, dok je ahmad Rori postigao 41 poen. Sa 30 poena sledi ih Matej Rudan, ali i povratnik u srpsku košarku Dragan Milosavljević koji je odigrao sam odva meča u novom klubu.

Dragan Milosavljević
Izvor: MN PRESS

20:20

Partizanovi igrači u ABA ligi!

Crno-beli su u uvodna četiri kola odlično koristili široku rotaciju, pa su gotovo svi igrači dobili podjednaku šansu da se dokažu na početku nove sezone. Među njima se najviše istakao Dante Egzum sa 48 poena, a prate ga Danilo anđušić i Matijas Lesor koji su ubacili po 38. Po 35 poena imaju Zek Ledej, Džejms Naneli i Janis Papapetru, dok je Tristan vukčević ubacio 34.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

20:10

Partizan u Evroligi!

Pored obaveza na Jadranu, crno-beli ove sezone nakon osam godina pauze igraju i mečeve protiv najboljih timova Evrope. Nakon uvodna tri poraza (Alba, Baskonija, Olimpija Milano), usledili su mnogo bolji rezultati za tim Željka Obradovića. Prvo je u Beogradu savladan Virtus (90:62), a zatim i Žalgiris (87:76).

Ekipu su na tim susretima predvodili Džejms Naneli i Kevin Panter, a ostatak ekipe izgledao je kao da se privikao na intenzitet kojim se igra u Evroligi. Podsećamo, i nakon meča protiv Mege neće biti mnogo prostora za odmor jer Partizan već za tri dana igra protiv Panatinaikosa u Atini.

19:50

Mečevi iz prethodne sezone!

Košarkaši Partizana i Mege odigrali su dva meča u ABA ligi i u prethodnoj sezoni regionalnog takmičenja, a zanimljivo je da su oba tima stigla do pobede na gostovanju.

Prvo je Mega šokirala Partizan (93:90) i stigla do neverovatne pobede 20. januara, da bi se crno-beli u aprilu revanširali trijumfom na gostujućem parketu (97:68). Zanimljivo, na ta dva meča Kevin Panter ubacio je čak 40 poena ekipi Mege!

Izvor: MN PRESS

19:35

Sudijska trojka!

Za pravdu u beogradskom derbiju u okviru 5. kola ABA lige biće zaduženi: Matej Boltauzer, Mario Majkić i Edo Javor.

19:30

Megin početak sezone!

Za razliku od crno-belih, njihov rival se muči. Ekipa Mege najveće je razočarenje u uvodnom delu ABA lige jer je poražena u svakom od prva četiri kola!

  • FMP - Mega 90:76
  • Mega - Igokea 76:87
  • Zadar - Mega 96:90
  • Mega - Cibona 93:100
19:20

Partizanov početak sezone!

Dok je u Evroligi na samom startu bilo problema koji sada deluju kao prošlost, u ABA ligi su crno-beli gazili od prve runde. U dosadašnja četiri kola upisano je isto toliko pobeda. Ekipa Željka Obradovića bila je veoma ubedljiva na tim susretima:

  • Cibona - Partizan 81:105
  • MZT Skoplje - Partizan 74:92
  • Partizan - SC Derbi 91:82
  • Mornar - Partizan 62:83
19:10

Dobro veče!

Košarkaši Partizana ugostiće ekipu Mege u jednom od najzanimljivih mečeva 5. kola regionalne lige. Iako su u ovom trenutku na različitim krajevima tabele u ABA ligi, mečevi Partizana i Mege iz prošlosti često su donosili mnogo uzbuđenja.

Susret u Beogradskoj areni počinje u 21:00, a tekstualni prenos pratite uz MONDO.

UKRATKO

  • Partizan - Mega 86:76
  • Partizan bez poraza (5:0)
  • Mega bez pobjede (0:5)
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije