Košarka

Jokić učio Amerikance kako se čestita Božić! Novinarka rekla "Srećan Božić", Jokić reagovao: Ovako mi u Srbiji! (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Nikola Jokić je čestitao na srpskom Božić svim vjernicima koji slave ovaj praznik po julijanskom kalendaru.

Izvor: Twitter/@JoelRushNBA/Printscreen

Srpski košarkaš Nikola Jokić dominirao je prethodne noći u NBA ligi i vodio svoj Denver do pobjede nad Klivlendom (121:108), a u intervjuu nakon utakmice reporterka mu je čestitala Božić. Za razliku od njenog kolege koji je to učinio 25. decembra, kada se Jokić uljudno zahvalio i objasnio da slavi po julijanskom kalendaru, novinarka koja prati Denver na domaćem terenu je obavila svoj "domaći zadatak".

Uz čestitku, Jokić je pojasnio i kako se pravilno čestita Božić u Srbiji, što će sigurno u Denveru naučiti poslije ovoliko godina njegove dominacije: "Hvala, mir Božji, Hristos se rodi, tako mi to kažemo", poručio je Jokić i odjurio u svlačionicu.

Što se tiče same utakmice, na kojoj je Jokić imao novi tripl-dabl sa 28 poena, 15 skokova i 10 asistencija, vrlo je važno da je Denver nastavio da dominira na domaćem terenu. Bila im je to čak deseta uzastopna pobjeda pred domaćim navijačima, a taj podatak je iznenadio i najboljeg igrača ekipe. "Stvarno? Nisam znao za to, ali to je veliki uspjeh za nas. Deseta uzastopna pobjeda, igramo sjajno, publika je na našoj strani, u budućem periodu imamo dosta utakmica kod kuće, tako da se nadam da ćemo nastaviti tako", rekao je Jokić.

Jokić, kao po običaju, nije htio samog sebe da hvali i poručuje da je srećan zbog toga što njegova ekipa dobija, ali jedna stvar ga je zabrinula: prekid utakmice. "Uh, samo ne to opet...", rekao je Jokić da je to prvo pomislio, međutim situacija sa neravnim košem se riješila nešto brže nego prethodni put.