• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JOKIĆEVA DOMINACIJA I NA BOŽIĆ: Srbin ispisao istoriju NBA, upao u odabrano društvo!

Autor Haris Krhalić

Nikola Jokić je i prethodne noći pokazao da je najbolji igrač u NBA ligi.

 Denver Klivlend NBA liga Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je prethodne noći još jednu fenomenalnu utakmicu i vodio Denver do još jedne pobjede, kojom sada već ističu ozbiljnu kandidaturu kao najbolji tim Zapada. Protiv vrlo nezgodnog Klivlenda, koji igra odlično čitave sezone, slavili su 121:108 i time potvrdili da su u vrhunskoj formi, ostavši na tri poraza u posljednjih 15 utakmica. Pitanje pobjednika se nijednog trenutka nije postavljalo, iako je Denver polako "zidao" svoju pobjedu...

Igrač utakmice, naravno Nikola Jokić. Aktuelni MVP je prethodne noći došao do desetog tripl-dabla ove sezone, pa je na Božić zabilježio sjajne brojke - 28 poena, 15 skokova i 10 asistencija. Interesantno, Jokić je postao tek četvrti igrač u istoriji NBA lige koji je u šest različitih sezona imao dvocifren broj tripl-dablova, uz Vestbruka, Robertsona i Medžika Džonsona.

I ovoga puta Jokića je šut sjajno služio, nije ga "trošio" uzalud, tako da je ostao - vjerovali ili ne - samo na jednoj utakmici na kojoj je imao ispodpolovične procente. Protiv Kavalirsa, 10 od 17 iz igre uz tri pogođene trojke, dok je ovoga puta bio na četiri izgubljene lopte, nešto više nego u prethodnom periodu.

S obzirom na to da je utakmica ponovo prekinuta zbog neravnog koša, i da su se zbog toga košarkaši dva tima opet "ohladili", može se reći da je i razumljivo što je Jokić imao nešto više izgubljenih lopti nego inače.


U njegovom timu najviše mu je pomogao Marej sa 18 poena, Porter je dodao 16, dok su dvocifreni bili još i Kaldvel-Poup sa 14, Braun 13, Hajlend 13, Gordon 12... Kao i uvijek, vrlo lijepo raspoređen učinak. Što se tiče Klivlenda, kod njih je prednjačio Levert sa 22 poena, dok je jedan manje dodao Garlend.

Prethodne noći od srpskih košarkaša još je samo Bogdan Bogdanović izlazio na parket i nije se proslavio kako umije protiv Lejkersa. Njegova Atlanta je izgubio 130:114, a Bogdanović je postigao deset poena uz tri skoka i dvije asistencije.

Bosanskohercegovački centar, Jusuf Nurkić, zabilježio je dabl-dabl učinak u porazu Portlanda od Indijane rezultatom 108:99. Postigao je 14 poena uz 19 skokova, te četiri asistencije.

NBA REZULTATI

Indijana - Portland 108:99
Filadelfija - Čikago 112:126
Nju Orleans - Bruklin 102:108
Toronto - Njujork 108:112
Milvoki - Šarlot 109:138
Oklahoma - Vašington 127:110
San Antonio - Detroit 121:109
Denver - Klivlend 121:108
Minesota - L.A. Klipers 128:115
Finiks - Majami 96:104
L.A. Lejkers - Atlanta 130:114

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC