NIJE OVO TREBALO

"MUSA, TURČINE..." Navijači Partizana izvrijeđali reprezentativca BiH!

Autor Dragan Šutvić

Na meti navijača Partizana bili su prije svih Džanan Musa i Mario Hezonja.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Partizan i Real Madrid sastaju se večeras u trećoj utakmici plej-ofa Evrolige, a o atmosferi iz Beograda pričaće cijela Evropa. Navijači su napravili spektakl i jasno je zašto su španski mediji najavljivali "pakao" u Areni. Posebnu "dobrodošlicu" zvižducima imali su Mario Hezonja i Džanan Musa, s tim da je došlo i do ružnog skandiranja navijača crno-bijelih koji su na nacionalističkoj osnovi vrijeđali reprezentativca Bosne i Hercegovine.

"Musa, Turčine, napuši se k****e", čulo se na početku utakmice sa tribina u Areni kada se Džanan Musa pojavio na parketu, iako su iz Partizana molili navijače da ne bude ovakvih ili sličnih incidenata.

Podsjetimo, Džanan Musa bio je jedan od vinovnika velike tuče u Madridu kada je bio u direktnom sukobu sa Lesorom i Panterom, međutim za razliku od njih - Evroliga ga nije suspendovala.

Ove sezone je jedan od najboljih igrača Real Madrida, ali u prve dvije utakmice serije protiv Partizana nije ostavio dobar utisak, a vidjećemo kako će naelektrisana atmosfera u Beogradu uticati na njega. Sudeći po početku, ne naročito dobro, pošto je odmah počeo da gubi lopte.