Košarka

Evroliga ovo ne pamti! Najgora četvrtina u istoriji Fajnal-fora - 10 minuta pakla za Sašu Obradovića!

Autor Nebojša Šatara

Neverovatan pad u igri Monaka

Izvor: Profimedia

Monako je potpuno kontrolisao polufinalni meč Fajnal-fora Evrolige protiv Olimpijakosa, a onda je u trećoj četvrtini samo potonuo. Tim srpskog stručnjaka Saše Obradovića u trećoj dionici primio je čak 27 poena, a postigao samo dva.

Ekipa iz "kneževine" postigla je samo jedan pogodak iz igre, poslije kontranapada, a Pirejci su za to vrijeme doslovno gazili iz minuta u minut.

Ekipa Jorgosa Barcokasa postepeno je preuzimala kontrolu rezultata i nakon furioznih 10 minuta "ovjerila" pobjedu, čime se plasirala u finale u kojem će igrati protiv pobjednika polufinala Barselona - Real Madrid (petak, 20 časova).

"Za ovo nema objašnjenja. Bili smo zaista 'mekani'. Možda je u pitanju bilo iskustvo i to da bi ovakve utakmice trebalo da znate da odigrate. Ipak, oni su to znali. Bili su ovdje i ranije. Skočili su na nas i mi smo samo odstupili. Moramo da čestitamo Olimpijakosu na nevjerovatnoj trećoj četvrtini".

On je potom posebno komentarisao nastupa jednog od najvažnijih igrača u pobjedi Olimpijakosa, Tomasa Vokapa.

"Prava pravda je kada vidite da igrač nije postigao nijedan poen, a dominirao je utakmicom. Postojao je lider, koji je uzeo loptu, preuzeo odgovornost, postavljao ljude na pravo mjesto. Razorio je sve defanzivno", kazao je Obradović nakon meča.

(MONDO)