Košarka

Zoran Savić vrijeđao sudiju, ne smije na Partizanovu utakmicu: ABA liga kaznila sportskog direktora crno-bijelih

Autor Nebojša Šatara

Funkcioner Partizana se neprimjereno ponašao u hali "Morača" u Podgorici

Izvor: MN PRESS

Disciplinski sudija regionalnog takmičenja Hrvoje Vidan izrekao je kaznu sportskom direktoru Partizana Zoranu Saviću zbog vrijeđanja sudije Dragana Porobića poslije druge utakmice četvrtfinala regionalnog plej-ofa, odigrane u "Morači".

U odluci donesenoj prije tri dana navedeno je da je Savić verbalno napao i vrijeđao sudiju Porobića, neprimjereno se ponašao i tako počinio prekršaj zbog kojeg mu se prema Disciplinskom pravilniku izreče kazna privremene zabrane pristupa dvoranama.

"Sportskom direktoru KK Partizan Zoranu Saviću zabranjuje se pristup dvoranama na razdoblje od jedne utakmice i to utakmice broj 191, 3. kola četvrtfinala Prve ABA lige. To znači da Savić neće smjeti da prisustvuje meču Partizana i Studentskog centra koji će biti odigran u ponedjeljak uveče".

Uz to, Savić će zbog vrijeđanja sudije platiti 1.500 evra kazne u roku od 21 dana od dana prijema računa. Partizan je u drugoj utakmici, odigranoj u četvrtak u Podgorici, ostvario pobjedu kojom je izjednačio u seriji i zakazao "majstoricu" u Štark areni.

(MONDO)