• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan pobijedio Studentski centar u drami i zakazao treći, odlučujući meč! Odlučio sjajni šuter crno-bijelih, koji nije promašio kada je bilo najvažnije!

 studentski centar partizan uživo Izvor: MN PRESS

Partizan je pobijedio Studentski centar 81:79 u drugoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa i vratio ju je u Beograd, gdje će u ponedjeljak igrati "majstoricu". U dvije potpuno ravnopravne utakmice lidera tabele ABA poslije ligaškog dela i osmoplasiranog (koji je u međuvremenu oslabio svoj sastav), crno-bijeli su ostavili veoma loš utisak i pobijedili samo individualnim kvalitetom Nanelija, uz Egzuma jedinog dovoljno fokusiranog igrača.

Amerikanac je ubacio osam poena u posljednja tri minuta, uključujući i drugu trojku na šest sekundi prije posljednjeg zvuka sirene, kojom je odlučio pobjednika.

Tim Željka Obradovića bio je na ivici provalije protiv tima koji mu je konstantno poklanjao nove i nove šanse (22 izgubljene lopte), ali je bilo premalo koncentracije u neprepoznatljivoj igri do prošle nedejlje dominantnog "Parnog valjka".

Srećom po Beograđane, njihova sezona nije gotova jer je Naneli na šest sekundi prije kraja pogodio težak šut preko ruke, mada je i to vođstvo srpskog tima sačuvano više spletom okolnosti, a ne njihovim mirnim reakcijama.

I na dvije sekunde do kraja, Obradovićev tim ponudio je Studentskom centru još jednu priliku da se vrati i da eventualno pobijedi, domaćin je izveo loptu na devet desetinki do kraja, ali je Dante Egzum zgrabio i sačuvao pobjedu velikog favorita.

Pročitajte klikom na "Razvoj događaja" kako je protekao meč u Podgorici.

21:06

Džejms Naneli zablistao u dramatičnom finišu

Od vođstva Studentskog centra 73:72, posle promašenog slobodnog bacanja Dantea Egzuma na tri minuta do kraja, Džejms Naneli postigao je sve poene za Beograđane iz igre i doneo pobedu kojom je sprečio senzaciju i jedan od najtežih "jadranskih" poraza crno-belih.

Američki šuter ubacio je dve trojke, pogodio jako važan prodor šutem o tablu i našao fokus na kraju još jednog izuzetno lošeg nastupa ekipe Željka Obradovića, koja je katastrofalno šutirala do završnice i dopustila protivniku da odigra na jednu loptu iako mu je poklonio čak 22 lopte.

21:02

KRAJ UTAKMICE, POBEDA PARTIZANA U PODGORICI!

Konačan rezultat je 81:79 za Partizan! Treći, odlučujući meč igraće se u ponedeljak u Štark areni.

21:01

Partizan pravi veliku grešku, lopta je za Studentski centar

Partizan je izgubio posed posle samo 1,1 sekunde. Studentski centar ima devet desetinki da uputi poslednji šut ka košu, a izvešće loptu sa svoje polovine.

20:59

Studentski centar na "minus 2", na 1,9 sekundi do kraja

Zvonimir Ivišić pogodio je posle ofanzivnog skoka za 79:81, a sa klupe Partizana su burno reagovali, tražeći od sudije da provere vreme do kraja.

20:57

DŽEJMS NANELI - JOŠ JEDNA TROJKA!

Amerikanac donosi Partizanu "plus 4" na 6,5 sekundi do kraja! Kakva trojka preko ruke, za vođstvo 81:77 za crno-bele!

20:56

Ivišić promašuje bacanje!

Partizan kreće u napad na pola minuta do kraja

20:55

Veliki propust crno-belih, Ivišić pogađa uz faul

Zvonimir Ivišić uhvatio je loptu ispod Partizanovog obruča između dvojice igrača crno-belih, a onda pogodio uz prekršaj za 77:78. Prethodno je Danilo Tasić promašio trojku tako što nije dobacio do obruča.

Još 29 sekundi do kraja.

Izvor: MN PRESS

20:53

Opet Naneli!

Sada je Amerikanac pogodio prodorom preko centra domaćih - Partizan vodi 78:75 na 40 sekundi do kraja!

20:52

Studentski centar odgovara - poen razlike

Mateo Drežnjak koristi dva slobodna bacanja, sada je 76:75 za Partizan, koji ima loptu na minut i 10 sekundi do kraja utakmice.

Izvor: MN PRESS

20:50

Džejms Naneli!

Džejms Naneli donosi vođstvo Partizanu na minut i po do kraja - 76:73! Domaći odmah zovu tajm-aut.

Izvor: MN Press/RB

20:47

Egal!

Mateo Drežnjak pogodio je trojku za vođstvo Studentskog centra (73:71), a onda je Egzum iskoristio još jedan poklon Crnogoraca, da izjednači - 73:73. Studentski centar je u igri iako je do sada izgubio čak 21 loptu!

Izvor: MN Press/RB

20:45

Partizan opet vodi!

Danilo Tasić pogodio je bacanja za "plus 3" domaćih (70:67), a onda je Naneli još jednom vratio crno-bele u "egal", flouterom za "minus 1", pa je Partizan poveo 71:70 posle velike greške domaćih! Još četiri i po minuta do kraja.

Izvor: MN Press/RB

20:41

Naneli pogađa trojku, ali ne važi!

Ponovo je Studentski centar odgovorio košem Baćovića (68:67), a onda je Džejms Naneli pogodio još jednu trojku, uz prekršaj na Lesoru. Ipak, sudije su posle pregleda snimka poništile trojku Amerikanca.

Još šest minuta do kraja.

20:37

Egzum ne da vođstvo Crnogorcima!

Partizan vodi 67.66 na sedam minuta do kraja.

Bez dileme najbolji igrač Partizana odgovorio je trojkom na trojku Baćovića i sada je on taj koji kontroliše rezultat. To je bio njegov 20. poen večeras.

20:35

Preokret Partizana!

Džejms Naneli i Matijas Lesor vraćaju crno-bele u prednost! Košem Amerikanca o tablu i Francuza posle tranzicije, Beograđani su u "Morači" napravili seriju 6:0. Domaći zato moraju da pozovu tajm-aut.

Partizan vodi 64:63 na devet minuta do kraja.

20:31

Sreća za Partizan uz zvuk sirene

Na kraju treće četvrtine, Studentski centar vodi 63:60, a Danilo Tasić je morao da duplira tu prednost šutem uz zvuk sirene. Na sreću crno-belih, lopta je iscurila iz obruča i pala u polje, pa ekipe deli samo jedan posed pred poslednjih 10 minuta košarke.

20:28

Naneli vraća Partizan u život!

Šuter crno-belih prepolovio je vođstvo domaćih od šest poena razlike, košem za 58:61. Dve trojke Partizana u kratkom razmaku. U toku je 29. minut.

20:24

Trojka na trojku!

Nikola Pavlićević pogađa trojku za vođstvo domaćih 57:52 u 27. minutu, Alen Smailagić odgovara mu trojkom za 57:55 za domaće.

20:22

Partizan izjednačuje!

Košem Džejmsa Nanelija crno-beli su poništili vođstvo domaćih od sedam poena razlike. U 26. minutu je 52:52.

20:17

Sada je Panter plejmejker Partizana

Studentski centar vodi 49:44 u 25. minutu.

I Dante Egzum je izašao iz igre i seo kraj povređenog Madara, a u nastavku igre "pleja" će u Partizanu igrati Panter. U međuvremenu, traju muke crno-belih u napadu, za tri poena šutiraju samo 2/15.

20:14

Studentski centar bolje počinje 3/4

Crnogorci vode "plus 7" nakon zakucavanja Ivišića u 22. minutu i Željko Obradović mora da pozove tajm-aut

20:09

Povreda Madara na početku 3/4

Iskrenuo je zglob plejmejker Partizana i morao je da napusti parket u 21. minutu, sa bolnom grimasom. Dante Egzum je na terenu, a brzo će se videti da li će Izraelac biti OK.

19:54

Na poluvremenu - nerešeno

Dante Egzum pogodio je uz prekršaj 4 sekunde pre pauze, pa promašio slobodno bacanje za vođstvo. Nekoliko sekundi ranije, trojku iz ćoška za domaće pogodio je Mateo Drežnjak

19:50

Anđušić pokreće Partizan!

Partizanov bek pogodio je posle prodora, pa sa poludistance i izjednačio rezultat na 36:36. Traži "Žoc" rešenje za još jedno bledo poluvreme crno-belih u ovoj seriji i Anđušićevi potezi primer su dobre reakcije.

Još dva minuta do poluvremena

19:44

Zek Ledej pogađa trojku!

Partizan se vraća na tri poena zaostatka (28:31) u 16. minutu utakmice

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

19:40

Ponovo raste vođstvo domaćih

Vasilije Baćović, pa Nikola Pavlićević (trojkom) i Emir Hadžibegović podigli su vođstvo domaćih na "plus 6" (31:25)

19:34

Dante Egzum pokušava da pokrene crno-bele

Pri vođstvu Studentskog centra 23:19, Egzum je ukrao loptu domaćima, pogodio uz prekršaj posle kontre i pri rezultatu 23:21 ekipe su otišle na tajm-aut.

19:30

Crnogorci vode "plus 2"

Slavković je promašio u Partizanovom reketu šut za 21:19, a onda je u borbi za skok faulirao Smailagića. Na drugoj strani, u prvom planu je Egzum, koji je ubacio trojku i predvodi napade crno-belih.

19:21

Ivišić zakucava, Studentski centar održava vođstvo

Crnogorci vode 17:14 u 8. minutu, jer su imali odgovor na Partizanovo izjednačenje 14:14 sa linije penala

19:11

"Plus 4" za Studentski centar, trojka Megija

Amerikanac je pogodio uz pomoć obruča i table za vođstvo 11:7 u 5. minutu meča

19:05

Egal početak u Morači

Partizan je poveo poenom Jama Madara uz prekršaj (0:2), a domaćin je preokrenuo takođe pogotkom Tomislava Ivišića uz prekršaj (4:3). U toku je 3. minut utakmice

19:01

Startne petorke

Studentski centar: Megi, Pavlićević, Slavković, Hadžibegović, Ivišić
Partizan: Madar, Panter, Trifunović, Ledej, Lesor

18:59

Ovako stoje stvari

Meč počinje u 19 časova, a crnogorski tim je senzacionalno poveo u seriji u ponedeljak, šokantnim "brejkom" u hali Pionir. Vidno uzdrmani crno-beli su posle eliminacije iz plej-ofa Evrolige u majstorici protiv Reala ostali razočarani, a Podgoričani su to iskoristili i odneli pobedu kući. Zato će u četvrtak uveče mladi tim slovenačkog trenera Žakelja igrati za još jednu senzaciju.

18:58

Dobro došli u tekstualni prenos utakmice

UKRATKO

  • Naneli spriječio katastrofu crno-bijelh
  • Treći meč u ponedjeljak
  • Crno-bijeli našli šut kad je bilo najvažnije
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Neviđeno provlačenje uz malu pomoć arbitara ...i uz redovno kukanje crvenog sa klupe....bravo za mali Derbi....

Najnovije