• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Još je sve jako svježe, idemo nazad u dvoranu!" Šokirao Partizan, pa ponovio: Govorim to u svakoj utakmici...

Autor Dragan Šutvić

Trener Studentskog centra nije pao u euforiju poslije pobjede protiv Partizana u prvom meču plej-ofa.

 partizan studentski centar andrej žakelj Izvor: YouTube/BC Partizan TV

Studentski centar ostvario je senzacionalnu pobjedu protiv Partizana u hali "Aleksandar Nikolić", kojom je poveo u seriji četvrtfinala ABA plej-ofa. Tim slovenačkog trenera Andreja Žakelja tako je šokantno izborio "meč loptu" za plasman u polufinale, a na Partizanu je sada zadatak da vrati seriju pred svoje navijače u Beograd.

Druga utakmica biće odigrana u četvrtak, a Podgoričani o njoj u ponedjeljak neće mnogo pričati, jer žele da slave najveću pobjedu u klupskoj istoriji.

"Još je sve jako svježe... Moram da čestitam momcima. Posljednju utakmicu igrali smo prije mjesec dana što se tiče ABA lige i nije bilo lako da održimo fokus i trening u ovom periodu. Kao što spominjem u skoro svakoj utakmici, ovi momci imaju karakter i to ih spasava. Nedostatak kvaliteta stave u borbu, želju da dobiju i to je veliki kvalitet ovog tima. Radimo mnogo, vidi se napredak u ove dvije godine od kada sam tu. Veoma sam zadovoljan. Plasman u plej-of bio je velika nagrada, a ovo je još veća", rekao je Žakelj na konferenciji za novinare.

"Čestitam Partizanu za evroligašku sezonu, ali i mojim momcima, dali su svaki atom snage i to se vidjelo pogotovo u skoku, suvereno smo tu doblii i ovo je glavna stvar koja nam je išla u prilog. Danas malo slavimo i sutra u dvoranu. Čeka nas druga utakmica i nema opuštanja. Ova utakmica je odlična za navijače, ljude koji su bili u dvorani, nevjerovatnu publiku. Ali to je prvi meč i idemo u dvoranu, da budemo isto angažovani i energični", dodao je on.

Slovenac je bio upitan i za odluku da njegov tim u završnici igra zonsku odbranu.

"Pretpostavio sam... Imali smo problema u dva-tri napada zaredom sa niskim postom, napadali su nas kad je bio 'mismeč'. Odlučio sam da igramo zonsku odbranu, neku varijantu 'mečapa' baš zbog toga, da nam ostanu dva visoka ispod koša zbog skoka i na kraju se to isplatilo".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC