• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko o njemu nije htio da govori: Evo zašto je Partizanov Tristan Vukčević trenutno u Americi!

Autor Dragan Šutvić

Mladi košarkaš Partizana trenutno je u Americi.

 zašto je tristan vukčević u americi  Izvor: MN PRESS

Trener Partizana Željko Obradović kratko je poslije šokantnog poraza od Studentskog centra pričao o Tristanu Vukčeviću, koji nije sa ekipom.

"On je u Americi. Pojma nemam gdje. Znam samo da je dobio dozvolu kluba", izjavio je šef struke crno-bijelih o mladom centru i nije htio da ulazi u detalje.

"Žoc" u veoma komplikovanom trenutku za Partizanov tim nije obrazlagao kakav je status crno-bijelog talenta, koji je otputovao u Čikago, gdje će se dokazivati NBA skautima uoči predstojećeg drafta, na kojem mu se predviđa da bude izabran u drugoj rundi. Vukčević će u Čikagu biti jedini igrač iz Evrope koji će igrati utakmice "pet na pet", jer je drugi trebalo da bude veliki talenat Barselone Džejms Nadži, ali on nije otputovao u SAD.

"Srpski centar je među napadački talentovanijim visokim košarkašima u aktuelnoj klasi koja izlazi na drafiu ali ipak su prognoze da će biti odabran u drugoj rundi jer postoji zabrinutost oko njegove defanzivne igre i spremnosti da pređe u NBA", pisao je o Vukčeviću portal "ESPN", uz objašnjenje "da ga skauti još nisu vidjeli uživo jer nema konstantnu minutažu u Partizanu".

S obzirom na to da su na predstojećem draftu samo dvojica mladih centara "viđena" u Top 40 "pikova" (Nadži iz Barselone i Derek Lajvli sa Djuka), skauti su željeli da uživo vide Vukčevića u duelima protiv najvećih talenata sa koledža. Zajedno sa Partizanovim centrom, u Čikagu će biti i zvanično najveći talenat ABA lige, košarkaš Mege Nikola Đurišić, ali su predviđanja da samo Vukčević igra u trening utakmicama "pet na pet".

Igrači će proći intervjue sa timovima, učestvovaće u igri 'pet na pet', demonstriraće svoj šut, igru u kontranapadima i u vježbama 'tri na tri'. Neki će proći i kroz detaljne ljekarske preglede, mjerenja i testiranja atletskih sposobnosti, objašnjeno je u najavi događaja na kojem trenutno košarkaš crno-bijelih.

Vukčević je igrač Partizana od januara 2022, a prije mjesec dana je na specijalizovanim košarkaškim portalima u Americi objavljeno da se prijavio za NBA draft, koji će biti održan 22. juna u Bruklinu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC