• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Samo u ABA ligi jedan klub igra sa dva tima": Partizan traži promjene i gradi projekat za dvije-tri godine!

Autor Dragan Šutvić

"Neviđen se entuzijazam stvorio u i oko kluba, gradimo projekat za dvije, tri godine...", poručuju iz Partizana.

 zoran savić samo u aba ligi jedan klub igra sa dva tima Izvor: MN PRESS

Sportski direktor Partizana Zoran Savić napravio je ovog ljeta vrlo zanimljiv tim. Prvo je naravno stigao najbolji evropski trener Željko Obradović, a potom za njim još osam vrlo jakih pojačanja.

Preostaje još samo da "Žoc" složi ekipu koja je ostvarila dvije pobjede u prve tri pripremne utakmice, između ostalog osvojivši i treće mesto na prijateljskom turniru u Opatiji. Tim povodom Savić je govorio za "Jutarnji" list i otkrio da je u Partizan došao jer su se poklopile ideje kada je pričao sa Ostojom Mijailovićem.

Možda će vas zanimati

"I kad sam dolazio, na ovaj funkciji sportskog direktora sam od marta, nisam niti pomišljao na to da će nam doći Željko Obradović za trenera. Kad mi je to rekao predsjednik, mislio sam da je lud. Uostalom, ja sam prihvatio posao i bez Željka, jer mi je projekat bio zanimljiv, sada je ovo vrhunska priča. Neviđen se entuzijazam stvorio u i oko kluba, gradimo projekat za dvije, tri godine...", počeo je Savić razgovor za hrvatski list.

Savić je kazao da se u srpsku košarku vratio poslije duge pauze, kao i Obradović, da mu se čini da je sada sve drugačije, kao i da mu je jasno da je nemoguće vratiti se na isti nivo kao od prije.

"Nemoguće je ovdje da napravimo sistem kao Italiji ili Španiji. Važno je i da ne poredimo ono što je bilo pred 30 godina, jer to nisu isti klubovi. Niti je Partizan isti nivo onog nekadašnjeg Partizana, niti je današnji Split nivo Jugoplastike, niti današnja Cibona nije ona Mirkova Cibona. Ne govorim tu samo u terenu. Veliki je problem i proizvodnja igrača", poručio je Zoran Savić koji se osvrnuo i na dešavanja u ABA Ligi.

Izvor: MN PRESS

Kazao je da su ljudi na ovim prostorima "majstori da od normalnih stvari naprave nenormalne" i očigledno aludirao na FMP i Megu, što je i autor intervjua spomenuo.

"Ovo je jedina liga na svijetu, govorim o ABA ligi, gdje su menadžeri vlasnici klubova, gdje igraju drugi timovi nekog kluba. To je nemoguće bilo gdje drugi, tačno se zna da ako neko ima drugi tim - tada ne može taj drugi tim ni da uđe iz drugu u prvu ligu po zakonu. I Evroliga sve to zna. A mi se pravimo kao da ne znamo", kazao je Savić i zaključio:

"Neke se stvari tu moraju riješiti, zbog zdravlja košarke na ovim prostorima. Sami sebi pucamo u nogu".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC