• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan želi u Evroligu i neće birati takmičenja: Obradović o ambicijama crno-bijelih, a pomenuo i Cibonu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Trofejni stručnjak zadovoljan kako je ekipa izgledala na turniru u Opatiji, ali i spreman da ispravlja greške koje je vidio.

 željko obradović kk partizan turnir opatija Izvor: YouTube/BC Partizan TV/Printscreen

Ekipa Partizana odigrala je najbolji meč u pripremnom periodu i ubedljivo savladala Cedevita Olimpija (100:83) na prijateljskom turniru u Opatiji. Crno-bijeli su stigli do 100 postignutih poena, a Željko Obradović bio je zadovoljan partijom svojih igrača.

Legendarni trener i povratnik na klupu crno-bijelih govorio je nakon meča o porazu protiv Cibone koji nije mnogo poremetio planove, dobroj reakciji tima, ali i ambicijama za novu sezonu. One su izuzetno visoke jer Partizan mašta o Evroligi.

Crno-bijeli imaju dva načina da ostvare taj cilj, preko ABA lige ili Evrokupa, ali beogradski tim neće birati takmičenja.

Kao što nema biranja jačih i slabijih utakmica u pripremnom periodu. Tako su crno-bijeli nakon poraza od Cibone morali da reaguju dobrom partijom protiv, barem na papiru, snažnijeg rivala u vidu Cedevita Olimpije.

''Nama su ove utakmice bile važne da provjerimo sve ono što smo radili u proteklom periodu. Igrače koje nisu proveli dosta vremena sa nama kroz utakmice i reakciju na treninge dovodimo do shvatanja filozofije koju želimo da imamo. Samo to je bitno, sve drugo je nevažno'', rekao je trener crno-bijelih.

Legendarni stručnjak svjestan je da su njegovi igrači protiv Cibone odigrali loš meč, ali je i na njemu vidio pozitivne stvari.

''Evidentno je da smo odigrali slab meč, ali sam im i pred izlazak na teren protiv Cedevita Olimpije rekao da sam zadovoljan njihovom željom i voljom protiv Cibone, jer su se bacali po parketu za loptom. To je znak da neko ima volju da dobije utakmicu! Problem je što smo imali previše izgubljenih loptu i na tome smo radili prethodna dva dana'', zaključio je Obradović.

Partizan je protiv slovenačkog tima izgledao mnogo bolje nego protiv hrvatskog, posebno u odbrani.

''Sve je izgledalo tečnije, sa jasnijom idejom u napadu. Ali, opet je bilo mnogo stvari na koje ćemo morati da reagujemo. Razgovaraćemo o njima na treningu. Tako će biti do prve zvanične utakmice, ali i kad krene sezone'', podvukao je Željko Obradović, najtrofejniji evropski trener.

Navijači od naredne sezone imaju velika očekivanja, a čini se da je i kod Željka Obradovića situacija slična.

''Jasno je da smo postavili sebi visoke cilje. Rekli smo da želimo da se vratimo u Evroligu. Način je da budemo dobri u jednom ili drugom takmičenju, ali nećemo da biramo u kom ćemo biti dobri. Igraćemo Evrokup i ABA ligu uz maksimalno uvažavanje protivnika, ali sa velikim ambicijama'', zaključio je trener Partizana.

Podsjećamo, crno-bijeli su u dosadašnjem dijelu priprema savladali Zlatibor u Čajetini, izgubili od Cibone u Opatiji, a zatim na turniru u Hrvatskoj osvojili treće mjesto pobjedom nad Cedevita Olimpijom.

Sezona počinje krajem mjeseca, tačnije 24. septembra, prvim kolom ABA lige i utakmicom protiv Zadra u Hrvatskoj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC