Košarka

OVAKO JE NIKOLA JOKIĆ DRAFTOVAN U NBA: Cijeli svijet gledao reklame, na ekranu bila brza hrana (VIDEO)

Nisu očekivali da će biti jedan od najboljih igrača na svijetu, pa su pustili reklame umjesto direktan prenos sa drafta!

Izvor: Twitter/NBA/printscreen

Kada je u ljeto 2014. godine Denver riješio da sa 41. pozicije na draftu izabere srpskog košarkaša Nikolu Jokića, niko nije mogao da vidi taj detalj. U televizijskom prenosu na ESPN-u išla je reklama za burito i istopljeni sir razvlačio se preko čitavog ekrana, kao da Jokićev ulazak u ligu nikome nije bitan. I zapravo, čak i Nikola nije imao previše očekivanja od tog momenta, kasnije je priznao da je spavao u trenucima kada je draftovan.

Ali, znate li kako je tačno izgledao trenutak u kojem su Denver Nagetsi izabrali srpskog košarkaša, kasnijeg lidera franšize? E, to je bilo ovako... Zvaničan Tviter profil NBA lige podijelio je snimak koji su košarkaški fanatici godinama željeli da vide, a na njemu je tačan trenutak u kojem je bivši košarkaš Mege izabran od strane tima iz Kolorada:

Podsjećamo, Nikola Jokić je izabran 2014. godine, ali je tek naredne sezone krenuo put Amerike. Ostao je još jednu godinu u Megi i kao lider tima bio ubjedljivo najbolji igrač ABA lige u kojoj je zasluženo dobio MVP priznanje iako je njegov tim sezonu završio na desetoj poziciji. Već u prvoj godini u SAD pokazao je Amerikancima šta ih čeka pošto je u izboru za rukija godine završio na trećem mjestu, iza Karla Entoni-Taunsa i Kristapsa Porzingisa.