Košarka

Jokićevu suprugu majka u rukama donijela u Srbiju: Natalija je beba sa slike, ovako je pobjegla iz "Oluje" 1995. (FOTO)

Autor Bojan Jakovljević

Supruga Nikole Jokića je najveću životnu dramu preživjela kada je bila beba. Majka ju je u naručju donijela u Srbiju u izbjegličkoj koloni tokom "Oluje".

Izvor: Printscreen/YouTube/RTS

Na današnji dan 1995. godine započela je vojna operacija "Oluja" - etničko čišćenje Srba iz Hrvatske. Hrvatska vojska je tada za tri dana protjerala preko 250.000 Srba iz države, a slike dugih izbjegličkih kolona obišle su svijet, mada nisu natjerale nikoga da reaguje. 

Malo je poznato da je među onima koji su tih dana bježali bila i supruga aktuelnog osvajača NBA šampionata Nikole Jokića.Natalija Jokić uslikana je u izbjegličkoj koloni u naručju majke Danice i kao beba je uspjela da preživi stravičan rat i progon, Ona je rođena upravo 1995. godine i imala je samo nekoliko mjeseci kada je morala da bježi sa rodnog ognjišta. 

Tokom "Oluje je i oko 2.000 Srba ubijeno, a na kraju se porodica Maćešić nastanila u Somboru. Tu su se upoznali Nikola i Natalija i postali su par još u srednjoj školi. Ona je 2013. godine otišla na koledž u Oklahomi, a u to vrijeme Jokić je nastupao za Megu u Srbiji. Više puta je isticao da mu je taj period bez nje bio najteži u karijeri. 

Srećno zaljubljeni par je nakon odlaska Nikole na NBA draft 2014. godine počeo da živi zajedno, a Natalija se upisala na fakultet u Denveru i završila ga. Vjenčali su se u oktobru 2020. godine, a ubrzo su dobili ćerku Ognjenu koja sada redovno "ukrade šou" tati kada se pojavi pred kamerama. 

Nedavno je Natalija snimljena u Srbiji sa Nikolom i to baš u Somboru. Zajedno su bili na pobjedničkoj paradi Denver Nagetsa povodom osvajanja NBA lige, a zatim su se zaputili za Srbiju gdje su gledali konjske trke zajedno sa Nikolinom braćom i njihovim ljepšim polovinama.