• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokićevu suprugu majka u rukama donijela u Srbiju: Natalija je beba sa slike, ovako je pobjegla iz "Oluje" 1995. (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Supruga Nikole Jokića je najveću životnu dramu preživjela kada je bila beba. Majka ju je u naručju donijela u Srbiju u izbjegličkoj koloni tokom "Oluje".

 Supruga Nikole Jokića u izbjegličkoj koloni tokom Oluje Izvor: Printscreen/YouTube/RTS

Na današnji dan 1995. godine započela je vojna operacija "Oluja" - etničko čišćenje Srba iz Hrvatske. Hrvatska vojska je tada za tri dana protjerala preko 250.000 Srba iz države, a slike dugih izbjegličkih kolona obišle su svijet, mada nisu natjerale nikoga da reaguje. 

Malo je poznato da je među onima koji su tih dana bježali bila i supruga aktuelnog osvajača NBA šampionata Nikole Jokića.Natalija Jokić uslikana je u izbjegličkoj koloni u naručju majke Danice i kao beba je uspjela da preživi stravičan rat i progon, Ona je rođena upravo 1995. godine i imala je samo nekoliko mjeseci kada je morala da bježi sa rodnog ognjišta. 

Tokom "Oluje je i oko 2.000 Srba ubijeno, a na kraju se porodica Maćešić nastanila u Somboru. Tu su se upoznali Nikola i Natalija i postali su par još u srednjoj školi. Ona je 2013. godine otišla na koledž u Oklahomi, a u to vrijeme Jokić je nastupao za Megu u Srbiji. Više puta je isticao da mu je taj period bez nje bio najteži u karijeri. 

Srećno zaljubljeni par je nakon odlaska Nikole na NBA draft 2014. godine počeo da živi zajedno, a Natalija se upisala na fakultet u Denveru i završila ga. Vjenčali su se u oktobru 2020. godine, a ubrzo su dobili ćerku Ognjenu koja sada redovno "ukrade šou" tati kada se pojavi pred kamerama. 

Nedavno je Natalija snimljena u Srbiji sa Nikolom i to baš u Somboru. Zajedno su bili na pobjedničkoj paradi Denver Nagetsa povodom osvajanja NBA lige, a zatim su se zaputili za Srbiju gdje su gledali konjske trke zajedno sa Nikolinom braćom i njihovim ljepšim polovinama. 

Pogledajte

00:18
Natalija Jokić
Izvor: Instagram/dr_markovic
Izvor: Instagram/dr_markovic

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC