• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije glasao za Jokića, pa dobio otkaz: Legendarni NBA as hitno izdao saopštenje!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Odjednom je otpušten, a mnogi misle da je razlog za odlazak Marka Džeksona to što nije glasao za Nikolu Jokića u izboru za MVP-a NBA lige.

 Mark Džekson otpušten sa ESPN-a Izvor: Profimedia

Mark Džekson je skupo platio to što nije glasao za Nikolu Jokića u izboru za MVP-a NBA lige. Nekadašnji NBA košarkaš, kasnije i trener Golden Stejta nije imao košarkaša iz Sombora među pet igrača za koje je glasao u izboru za MVP-a i mnogi su mu to zamjerili. Bio je meta žestokih kritika, a petorica igrača koji su po njemu bolji od Jokića su Džoel Embid, Janis Adetokumbo, Džejson Tejtum, Šej Gildžus-Aleksander i Donovan Mičel. 

Nakon brojnih kritika i negodovanja javnosti morao je Mark Džekson da se povuče i izvini, a sada je iznenada izgubio posao. Poslije više od 15 godina rada na ESPN-u on više neće biti komentator i analitičar NBA mečeva na ovom kanalu. 

"Ovog jutra sam neočekivano informisan da moje usluge nisu više potrebne ESPN-u. Iako sam šokiran zbog svega ovoga, želio bih da se zahvalim ESPN-u i svom osoblju koje mi je dozvolilo da budem dio ove organizacije prethodnih 15+ godina. Takođe bih želio da se zahvalim NBA navijačima koji su kod kuće i u halama gledali i podržavali program. NBA ligi se zahvaljujem što je dječaku dozvolila da ostvari snove. Bila je čast sjediti pored dvije legende ovog posla koji sumi kao braća. Majka Brenana i Džefa Van Gandija od kojih sam mnogo naučio. Liza Salters je GOAT (najveća ikada) i kao sestra mi je, pa sam ponosan što sam radio i sa njom. Najboljem producentu na svijetu i mom prijatelju Timu Koriganu se zahvaljujem što me je uvijek inspirisao i podržavam. Na kraj želim veliki uspjeh novom EPSN timu. Želim im da nastave da podižu igru koja mi je bila dom i život. Odlazim sa ESPN-a sa zahvalnošću, znajući da moja najveća zahvalnost ide Bogu. Kroz sve me je uvijek držao u svojoj milosti i dozvolio mi da saznam da uvijek ima još većih blagoslova ispred mene. Radujem se da vidim šta će se sljedeće desiti", napisao je u saopštenju Mark Džekson.

Džekson je u karijeri igrao na poziciji pleja i bio je najbolji ruki sezone 1988. godine, dok je naredne sezone bio i Ol-Star. Uspio je 1997. da bude najbolji asistent lige, a igrao je za Nikse, Kliperse, Pejserse, Nagetse, Reptorse, Džez i Rokitse. Kao trener vodio je Golden Stejt od 2011. do 2014. godine. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC