• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić potpisuje najveći ugovor u istiruji! Dok u Somboru Nikola slavi, Amerikanci mu već spremaju lovu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nikola Jokić ponovo će biti najplaćeniji košarkaš na svijetu.

 Nikola Jokić najveći ugovor u istoriji Izvor: Instagram/printscreen/nuggets

Nikola Jokić potpisaće 2026. godine ugovor na 404 miliona dolara, u trajanju od pet godina! Nakon što je košarkaš Boston Seltiksa Džejlen Braun potpisao rekordni ugovor na 304 miliona evra, u Americi su lako izračunali koliko bi moglo da iznosi "supermaks" produženje trenutnog Nikolinog ugovora.

Prema trenutnom ugovoru, Nikoli Jokiću će za pet godina pripasti 270 miliona dolara, što znači 54 miliona dolara godišnje, 4,5 miliona mjesečno, 150.000 dolara dnevno, 6.250 dolara po satu i 104 dolara po minutu.

Za taj novac, Jokić je Denveru donio istorijsku, prvu titulu NBA prvaka, kao apsolutno najbolji igrač i MVP NBA finala. U sezoni prije tog uspeha, on je bio MVP lige drugu godinu u nizu i na taj način pokazao da su Nagetsi sa razlogom prošlog ljeta "razbili kasu" za srpskog asa. A to što je najbolji košarkaš svijeta donijeće mu i najviše novca, pa se zna i da će godinu ranije, 2025. Luka Dončić moći da potpiše takođe "supermaks" ugovor ali na manji iznos - 367 miliona dolara. Istog ljeta, i aktuelnog MVP-a Džoela Embida čeka takođe 367 miliona, dok će naredni rekorder postati najbolji igrač Boston Seltiksa Džejson Tejtum, koji će moći da potpiše na 334, istovremeno kada i Janis Adetokumbo.

Dok ovog ljeta odmara i slavi u Srbiji i dok se nije odazvao selektoru reprezentacije Svetislavu Pešiću na poziv da ode na Svjetsko prvenstvo, Jokić sigurno ima u vidu i to da ga čeka u SAD ove i narednih godina čeka rekordno veliki novac. 

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Ja bi na njegovom mjestu trazio da me isplate u svicarskim francima ili kineskim jenima jer dolar do 2026 nece vrijediti koliko ni papir na kojem se stampa

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC