Košarka

Znamo kad treba da budemo najbolji! Dobrić i Petrušev se oglasili pred Svjetsko prvenstvo

Autor Bojan Jakovljević

Ognjen Dobrić i Filip Petrušev oglasili su se pred meč sa Portorikom.

Izvor: MN Press/Stelios Stefanou/Eurokinissi

Srbija igra prvi i ujedno jedini meč pred domaćom publikom pred Svjetsko prvenstvo u košarci. Rival će biti Portoriko u beogradskoj "Areni" (srijeda, 19 časova). Selektor Svetislav Pešić oglasio se uoči tog meča i otkrio da Alen Smailagić i Uroš Trifunović ne mogu da putuju na šampionat.

Osim iskusnog stručnjaka, svoja očekivanja iznijeli su Ognjen Dobrić i Filip Petrušev.

"Još jedna u nizu pripremnih utakmica koju moramo da iskoristimo na najbolji mogući način. Znamo šta je naš cilj, da se što bolje pripremimo za Svjetsko prvenstvo, da se kroz ove utakmice i treninge što bolje uigravamo i budemo najbolji kada bude najpotrebnije, a to je Svjetsko prvenstvo. Slijedi potom turnir u Kini, a nakon toga Manila. Sve ove utakmice više služe kao treninzi. Sigurno nećemo izgledati najbolje i najljepše i igrati košarku kakvu želimo, ali treba da rastemo iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening i budemo najbolji u Manili", rekao je Dobrić.

Filip je analizirao Portorikance.

"Prve dvije utakmice su bile zatvorene, druge dvije su svi imali priliku da vide. I dalje se uigravamo, i dalje se upoznajemo jedni sa drugima i mislim da iz utakmice u utakmicu idemo na bolje. Ima stvari na kojima treba da radimo, ali smo zadovoljni postignutim do sada. Znamo dobro ekipu Portorika, igrali smo prije par godina sa njima u Beogradu, to je manje-više ista ekipa. Igraju dosta brzo kao i sve ostale ekipa iz Južne Amerike, znamo šta da očekujemo. Zavisi sve od nas, iskoristićemo tu utakmicu da se pripremimo za ono glavno što nam predstoji", zaključio je Petrušev.