• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija pada pred Mundobasket: "Orlove" ne vide ni u četvrfinalu, a kamoli u borbi za medalje!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Italija je pobjedom na "Akropolis kupu" prestigla Srbiju i sada je srpski tim tek deveti na listi najboljih selekcija svijeta.

 Srbija pada na FIBA listi pred Mundobasket Izvor: MN Press/Lato Klodian/Eurokinissi

FIBA je objavila novi presjek stanja kada je Svjetsko prvenstvo u pitanju, a naš tim je nakon jedne pobjede i jednog poraza na "Akropolis kupu" pao u prognozama. Sada FIBA smatra da je Srbija deveta reprezentacija po jačini na predstojećem Mundobasketu, daleko od borbe za medalje!

Na prvom mjestu se ubjedljivo nalazi selekcija Sjedinjenih Američkih Država koja je prvi favorit za zlato uprkos tome što najveće zvijezde ne igraju za nacionalni tim. Na drugom mjestu je Francuska, treža je Australija, a četvrta Slovenija. Na petom mestu je Njemačka, a tek šesta je Španija iako je branilac titule i iako su nedavno savladali Slovence 20 razlike. Što se tiče Srbije, FIBA piše:

"NIkola Jokić nije tu ovog ljeta i svaki drugi tim bi pao iz prvih 10 u posljednjih 10 na svijetu bez najboljeg igrača na svijetu u ovom trenutku. Ali ne i Srbija. Oni i dalje imaju izvjesnog Bogdana Bogdanovića koji će preuzeti glavnu ulogu, kao što je to uradio protiv Grčke sa 15 poena, 7 skokova i 5 asistencija. Tu je i Nikola Milutinov, kao i Marko Gudurić koji može da se "zapali" i ubaci 20+ poena. Tu je i dosta dubine uz momke koji hoće da iskoriste odsustvo Nikole Jokića i Vasilija Micića ovog ljeta. Malo je reći da su favoriti u grupi, ali su uspomene iz 2019. i 2022. još u njihovim glavama gde dobre igre u grupi nisu nastavljene u nokaut fazi."

Što se tiče rivala iz grupe najgore se kotira Južni Sudan na 25. mjestu, Kina je 19. a Portoriko 18. pa se očigledno očekuje da između ta dva tima bude velika bitka oko toga ko će u drugu fazu. Iznenađujuće slabo su plasirane tek 12. Litvanija i Grčka koja je poslije loših igara i otkaza tek na 15. mjestu. 

Svjetsko prvenstvo počinje 25. avgusta i trajaće do 10. septembra, a naš tim se nalazi u grupi B sa Portorikom, Kinom i Južnim Sudanom. Potencijalni rivali u drugoj rundi su nam Italija, Dominikanska republika, Angola i Filipini. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC