HM...

Najbolji igrač SAD bi da "pobjegne" od Srbije: Volim ja Bogdana, ali...

Autor Dragan Šutvić

Entoni Edvards navija za Kanadu protiv Srbije zbog svog saigrača iz Minesote, ali možda ima još koji dobar razlog.

Izvor: Profimedia

Sve znamo na Mundobasketu - sa jedne strane su Njemačka i Sjedinjene Američke Države, a sa druge Srbija i Kanada, pa među njima imamo osvajača zlatne medalje. Ko će se boriti za najsjajnije odličje saznaćemo već u petak, a svi naravno imaju svoje favorite i sa druge strane kostura. Dok bi Srbija naravno više voljela da se plasira u finale i izbjegne Amerikance, tako i drim-tim ima želje...

Najbolji igrač američke reprezentacije Entoni Edvards govorio je za srpske medije na današnjem treningu i dotakao se meča između Srbije i Kanade, gdje se čini da bi volio da "pobjegne" od srpskih igrača: "Jedva čekam da odgledam taj meč. Navijam za Bogdana, ali više navijam na Nikela Aleksander-Vokera. Nadam se da će Nikel (košarkaš Kanade, prim. aut.) biti naš protivnik u finalu", kazao je Edvards koji tako preferira ipak svog saigrača iz Minesote, iako njih dvojica tek nekoliko mjeseci igraju zajedno u ovom NBA klubu.

Što se tiče meča protiv Njemačke, bek Minesote ističe da vjeruju u svoju igru koja počiva na "brzoj kretnji lopte", odnosno da sam mora da nastavi da veruje u svoj šut. "Moram uvijek da gledam koš i reagujem brzo. Nije to tako teško, jednostavno je zapravo. Njemačka? Svaki protivnik iziskuje određene promjene u igri, tako će biti i sa njima", dodao je Edvards.

Podsjetimo, Srbija je ubjedljivom pobjedom nad Litvanijom i zahvaljujući trijumfu Kanade protiv Slovenije ostvarila svoj cilj na Svjetskom prvenstvu i plasirala se na Olimpijske igre u Parizu, tako da sada može bez pritiska da odigra do kraja turnira.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!