• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ide u Pariz po olimpijsko zlato! Sedam rivala znamo, ostale čekamo - do sljedećeg ljeta!

Autor Dušan Ninković

Reprezentativci Srbije ulaskom u polufinale obezbijedili vize za Pariz, gdje će napasti novu medalju sa Olimpijskih igara!

 Srbija ide na Olimpijske igre, evo ko još učestvuje Izvor: Kurir/Dado Đilas

Mundobasket na Filipinima još uvijek je u toku i Srbija ima priliku da se bori za zlatnu medalju, ali sa drugog kraja svijeta već su stigle dobre vijesti - sljedećeg ljeta idemo u Pariz! Reprezentacija Srbije završiće Svjetsko prvenstvo kao jedna od dvije najbolje evropske selekcije, što je dovoljno da se nađemo na Olimpijskim igrama 2024. godine!

Pored našeg plasmana u polufinale, na vizu za Pariz uticali su i drugi rezultati - Amerikanci su izbacili Italije, Kanađani Slovence, a među četiri najbolje selekcije na turniru stigli smo Nijemci i mi! To znači da ćemo zajedno u Pariz, gdje nas već čeka krem svjetske košarke. Za sada je poznato osam timova koji učestvuju, a još četiri putnika biće određena kroz FIBA kvalifiakcione turnire!

Prvi su put na Olimpijske igre "obezbijedili" Francuzi, jer se najveće sportsko takmičenje održava u Parizu! Uslijedila je zatim podjela ulaznica na Mundobasketu, a dijelilo se čak sedam mjesta za selekcije koje su igrale košarku u Japanu, Indoneziji i na Filipinima! 

Australija je bila najbolji tim iz Okeanije na Svjetskom prvenstvu, Japanci su najbolje predstavili Aziju, a debitant Južni Sudan sve je šokirao i izborio istoirjski prvi plasman na Olimpijske igre. SAD i Kanada će, kao i Njemačka i Srbija, igrati polufinala Mundobasketa, pa su ta četiri tima dobili i direktan plasman na turnir koji će biti održan između 27. jula i 11. avgusta 2024. godine!

SPISAK UČESNIKA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA:

  • Francuska
  • Južni Sudan
  • SAD
  • Kanada
  • Japan
  • Srbija
  • Njemačka
  • Australija

Preostala četiri putnika na Olimpijske igre biće određeni narednog ljeta. Na četiri FIBA kvalifikaciona turnira koji će biti održani između drugog i sedmog jula 2024. godine učestvovaće 24 tima sa raznih krajeva svijeta i svi će igrati za samo četiri vize ka Parizu. Na ovogodišnjem Mundobasketu odlučeno je 19 timova koji će učestvovati u olimpijskim kvalifikacijama, dok će dodatnih pet ekipa biti odlučeno kroz kvalifikacije za kvalifikacione turnire! Deluje malo konfuzno, ali nije. Uostalom - i da jeste, Srbiju nije briga jer je već na Olimpijskim igrama!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC