Veliki gest!

Zvezda donirala novac porodicama ubijenih Srba: "Da ostanemo uz narod Kosova i Metohije!"

Autor Dragan Šutvić

Košarkaški klub Crvena zvezda donirao je novčana sredstva porodicama poginulih Srba na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je trijumfom nad Igokeom u Laktašima počela novu sezonu u regionalnom takmičenju, a pred drugi meč u sezoni i debi u Evroligi iz kluba su stigle važne vijesti. Nisu u vezi sa Asvelom koji je naredni rival ekipe Duška Ivanovića - tiču se Kosova i Metohije, odnosno porodica trojice poginulih Srba u naselju Banjska!

Aktuelni šampion Srbije u košarci odlučio je da donira novčana sredstva proodicama koje su izgubile svoje najmilije u neredima na Kosovu i Metohiji početkom prethodne nedjelje i o tome je javnost obaviještena na svim zvaničnim kanalima kluba.

"KK Crvena zvezda Meridianbet uplatio je svim porodicama naših stradalnika iz Banjske na našem Kosovu i Metohiji sumu od po 1.200.000 dinara kao jednokratnu pomoć. Ovaj čin koji, nažalost, neće vratiti živote svih koji su stradali u Banjskoj, smatrali smo neophodnim kako bi pomogli porodicama koji su izgubili najbliže braneći svoja ognjišta i zemlju, ali i kao javni gest podrške našem narodu na KiM u cjelini koji već dugi niz godina živi izuzetno teško na toj teritoriji Republike Srbije. Crvena zvezda smatra da je od izuzetne važnosti da svi pošaljemo poruku u ovim trenucima - da moramo da budemo jedinstveni, i da ostanemo uz naš narod na Kosmetu. U dobru i u zlu", navodi se u saopštenju na klupskom sajtu.

Podsjećamo, sličan gest napravila je i fudbalska sekcija Crvene zvezde, koja se pre nekoliko dana oglasila saopštenjem o donaciji novčane pomoći. Takođe, navijači Zvezde organizovali su moleban u hramu Svetog Save na kojem su se pojavili i pripadnici drugih navijačkih grupa, a posebna zahvalnost otišla je na adresu navijača Partizana koji su bili prisutni.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!