Košarka

Duško Ivanović dovodi NBA pleja pred meč protiv Partizana!

Autor Nebojša Šatara

Baskonija bi za duel sa Partizanom mogla da se pojača vrlo ozbiljnim plejmejkerom.

Izvor: Profimedia

Duško Ivanović je predstavljen kao novi trener Baskonije, a svoj četvrti mandat na klupi ekipe iz Vitorije počeće u Evroligi u meču sa Partizanom. Taj meč je na programu u petak od 20:30, a već tada bi Baskonija mogla da dobije veliko pojačanje! 

Španska ekipa ne blista ni u Evroligi ni u Endesi, a rješenje za probleme u napadu mogao bi da bude Kris Čioza! Dugogodišnji NBA plejmejker je na kraju prošle sezone stigao u Evropu i bio je odličan u sastavu Mursije gdje je prosječno bilježio 9.9 poena, 5,4 asistencija i 3,5 skokova.

Čioza je rođen 1995. godine, nakon završene Floride nije draftovan 2018. ali je dobio priliku da zaigra  u NBA, Ovaj 27-godišnjak iz Memfisa je prvo počeo u razvojnoj ligi, a onda je imao epizode u Hjustonu, Vašinftonu, Bruklinu i Golden Stejtu. Sa Voriorsima je 2022. godine u timu sa Nemanjom Bjelicom uspio da osvoji NBA prsten. 

Sada nije dobio NBA ponude, a Baskonija bi mogla da zakrpi rupu na bekovskim pozicijama sa plejmejkerom koji prije svega gleda ka saigračima, a tek onda na koš. Do Partizana ima još dovoljno vremena da se posao i ozvaniči i da Čioza trenira sa ekipom. 

BONUS VIDEO: