• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Htio je da igra, a rekao sam mu da odmori! Duško Ivanović: Kada se ohladio, shvatio je...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Duško Ivanović o pobjedi Zvezde protiv Baskonije

 Duško Ivanović o pobjedi Zvezde protiv Baskonije Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda Meridianbet odigrala je "ratnički" protiv Baskonije i ostvarila 13. evroligašku pobjedu ove sezone. Prije svega se istakao Fakundo Kampaco, koji je dao ogromnu energiju ekipi na obje strane terena dok je gost u Pioniru vodio dvocifrenom prednošću. Posijle utakmice, trener srpskog tima Duško Ivanović govorio je o Argentincu i pohvalio njegov doprinos koji nije bio vidljiv u statistici (tri poena, 1/6 za tri, tri skoka, sedam asistencija, dvije ukradene lopte).

"Statistika je pomoćno sredstvo da se vidi učinak igrača i najviše služi novinarima. I da nije dao nijedan poen, Kampaco bi bio najbolji igrač utakmice. Košarka nije sva na papiru, ona je nešto drugo...", rekao je Ivanović o najboljem igraču crveno-bijelih.

"Poslije 12-13 minuta utakmice našli smo način da pobijedimo u meču protiv najboljeg ofanzivnog tima Evrolige i španske lige, jer smo odigrali izvrsnu odbranu. U prvoj četvrtini nam je sve bio problem, jer nismo imali agresivnost. Kad je Kampaco zaigrao agresivno... A sve počinje od beka, i dobro i loše. Kad je počeo, tu smo zaigrali agresivnije", dodao je on.

Crvena zvezda ograničila je odličan napadački tim iz Španije na samo 63 postignuta poena.

"Ovo je sigurno naša najbolja defanzhivna utakmica u posljednje vrijeme, a tim prije jer smo igrali protiv najboljeg napadačkog tima, a onda to ima i veću težinu. I u meču protiv Barselone vidjelo se da smo tim koji zna šta hoće i da možemo da igramo sa svima. Od početka govorim da nema puno filozofije, ovaj tim može da dobije svakog ako igra dobru odbranu i ako igra fokusirano. A ako ne igra dobru odbranu, možemo da izgubimo od bilo koga", rekao je Ivanović.

Upitan za drugog Argentinca, povrijeđenog Luku Vildozu, crnogorski stručnjak je otkrio šta se događalo u toku utakmice. "Vidjećemo, osjetio je bol, on je htio da nastavi, a rekao sam mu da odmori. Kad se malo ohladio, onda ipak nije mogao. Vidjećemo sutra. Nisam siguran..."

Šut ponovo nije služio Crvenu zvezdu u većem dijelu utakmice (pred završnicu je trojke gađala 6/26), ali je u finišu našla ritam i pogocima sa distance "ovjerila" trijumf.

"Imali smo sve otvorene šuteve, nijedan nije bio nerezonski ,ali dogovorili smo se da ne forsiramo i ako imamo otvorene šuteve. Samo je trebalo imati malo više strpljenja, pa da imamo mješavinu šuta za tri poena, unutrašnje igre. A imali smo periode saom sa šutem za tri poena, a kada promašiš, onda je problem", objasnio je Ivanović.

Zvezdin trener govorio je posebno o publici i podršci navijača. "Stvarno sam fasciniran ovom publikom. Gledao sam i ranije, prije nego što sam ovde došao kao trener, pa razmišljao o tome... Ne samo što te podržavaju ovdje na utakmici, već i na ulici te sretnu i kad mu je teško, a znam da mu je teško, pa ti daje podršku... Stvarno me to fascinira."

Crvena zvezda igraće sljedeću utakmicu u Evroligi protiv Valensije u srijedu, a u ABA ligi će u nedjelju gostovati Mornaru u Baru.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC