• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan na skeneru Fakunda Kampaca! Ima još derbija do kraja sezone, a ovako Argentinac vidi Obradovićev tim!

Autor Dragan Šutvić

Crno-bijeli su trenutno mnogo bliži plasmanu u plej-of Evrolige, dok će Zvezda pokušati da im nanese poraze na Jadranu.

 kampaco o partizanu  Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda nije u sjajnoj formi u posljednje vrijeme i polako se oprašta od velikih evropskih ambicija prije nego što su navijači željeli, ali čini se da će tim Duška Ivanovića imati i bitnije bitke za vođenje do kraja sezone. Crveno-bijelima verovatno predstoji još nekoliko "večitih" derbija protiv Partizana, a o tom rivalu je Fakundo Kampaco govorio i pred meč protiv Baskonije u Evroligi.

Plejmejker iz Argentine analizirao je snagu svoje ekipe, ali i snagu najvećeg rivala, a zatim zaključio šta bi u nastavku sezone moglo da napravi razliku između Crvene zvezde i Partizana. Po njegovim riječima čini se da dotadašnja forma neće igrati glavnu ulogu već da će odlučiti neke druge sitnice.

"Sjajan smo tim. Prvi cilj mora da nam bude ono što se trenutno dešava. Kao što je ovaj razgovor sa vama. Moramo da radimo najbolje moguće. Kao i mi, Partizan takođe ima dobar tim i detalji će presuditi. Ko je pametniji u trenutku, ko se više bori, taj će pobeđivati. Predstoji nam rad, imamo vremena i moramo da usmjerimo energiju ka tome", rekao je iskusni Argentinac koji je dobar dio sezone u Evroligi propustio zbog problema sa registracijom. Kampaco zbog toga nije igrao u drugom evropskom okršaju beogradskih timova, kada je Partizan uspio da "vrati brejk" i u hali Aleksandar Nikolić savlada Crvenu zvezdu.

Partizanu je isto pošlo za rukom i u revanšu u okviru ABA lige, ali tada su pred svojim navijačima savladali najvećeg rivala u meču koji bi mogao da bude ključan za prvo mjesto na kraju ligaškog dela regionalnog takmičenja. Crvena zvezda i dalje ima bolji skor od Partizana u ovoj sezoni (3:2) ali i poraz više u regionalnom takmičenju. Međutim, trener Duško Ivanović je poslije petog međusobnog meča bio prilično optimističan što se tiče nastavka sezone.

Podsjećamo, crnogorski stručnjak nije tragično shvatao neuspjeh svoje ekipe i pored velike prednosti nakon dvije četvrtine. "Za mene je najvažnije kod ove utakmice i to sam rekao prije utakmice, 'filing' koji ćemo da imamo ja i moji igrači poslije meča. Nebitno da li smo dobili ili izgubili. A mi smo sigurni da ćemo dobiti, a što je najbolje ili najgore za nas, Partizan je isto znao da ćemo dobiti", rekao je tada Ivanović.

Po partijama koje pružaju u tekućoj sezoni sasvim je očekivano da se beogradski rivali sastanu u plej-ofu regionalnog takmičenja, gdje bi mogli da odlučuju o ABA tituli. Ti mečevi bili bi spektakularni, a očigledno im se raduje i Fakundo Kampaco, najveće pojačanje Crvene zvezde u ovoj sezoni.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC