• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Crvena zvezda Baskonija uživo prenos Evroliga livestream
 Crvena zvezda Baskonija uživo prenos Evroliga livestream

KAMPACOVA MAGIJA - NAJVEĆA ZVEZDINA SNAGA! Fakundo se igrao, a Baskonija PALA u Pioniru!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda savladala Baskoniju u 30. kolu Evrolige.

 Crvena zvezda Baskonija uživo prenos Evroliga livestream Izvor: MN PRESS

Spektakularna pobjeda Crvene zvezde nad Baskonijom u 30. kolu Evrolige - iako je u prvoj dionici djelovalo da tim Duška Ivanovića uopšte ne funkcioniše, srpski predstavnik u elitnom evropskom takmičenju je pronašao svoj ritam. Fantastični Fakundo Kampaco večeras je u hali "Aleksandar Nikolić" postao lider crveno-bijelog tima i odveo svoj klub do pobjede - 74:63!

Iako je učinak Argentinca statistički bio slabiji nego na brojnim mečevima ove sezone, on je ubjedljivo najbitnija figura susreta koji je odigran u Beogradu. Granitna odbrana koju je počeo da igra sredinom druge dionice, dirigovanje kompletnim timom, agresivno i razigravanje saigrača, kao i košarkaška inteligencija kakva se rijetko viđa čak i među najboljima na svijetu vodili su Zvezdu do preokreta nakon minusa poslije prvih deset minuta košarke.

Sve je vidio Faku, na oba kraja terena, pa se ovaj meč neće pamtiti po njegova tri poena već po svemu ostalom što je uradio kako bi Zvezda srušio španski tim. Dodatno treba odati priznanje argentinskom beku jer je meč odigrao gotovo bez izmjene. Skraćena rotacija u kojoj se nisu našli povrijeđeni Branko Lazić, Nikola Ivanović koji je ostao kraj klupe i na kraju Luka Vildoza koji je zbog povrede otišao u svlačionicu tokom druge dionice natjerali su Ivanovića da ključeve tima da u ruke Kampacu, a ovaj mu je to vratio neviđenom energijom.

U novi raspored minutaže - prinudan, ali na kraju vrlo koristan - dobro su se uklopili Nemanja Nedović, Stefan Marković i Ognjen Dobrić, koji su svojim rolama fantastično podržavali jednog od najboljih plejmejkera Evrope. Dovoljno za pobjedu u 30. kolu i učinak 13-17 za crveno-bijele. Do kraja sezone ostali su Valensija u Beogradu, Asvel na gostovanju, a zatim Olimpijakos i Fenerbahče na Zvezdinom parketu i sve četiri pobjede mogle bi da budu dovoljne za Top 8 fazu ove sezone!

Crvena zvezda: Vildosa 3, Lazarević, Kampaco 3, Mitrović 8, Martin 10, Dobrić 11, Ilić, Nedović 20, Marković 3, Kuzmić, Petrušev 4, Bentil 12

Baskonija: Hauard 3, Hajdeger 2, Raieste 3, Marinković 7, Dies, Tompson 15, Kotsar 9, Enok 2, Kostelo 6, Gedraitis 10, Homs 6, Kuruc

Možda će vas zanimati

20:49

KRAJ UTAKMICE - 74:63!

Crvena zvezda je pobedila Baskoniju u Beogradu i sačuvala je šanse za Top8, iako one ni pre ni posle ovog meča nisu bile sjajne. Ipak, velika je ovo pobeda za Zvezdu. Mučili su se crveno-beli na početku meča, ali pokazali nešto što im je falilo u prethodnim susretima. Kampaco je iskoračio kao lider tima, preuzeo odgovornost, zategao odbranu i dirigovao orkestrom koji je odsvirao uspavanku timu koji najviše voli da trči u evropskoj košarci. Pogledajte detalje sa meča:

20:46

39. minut - Mitrović!

Sjajan potez u finišu susreta izvodi Luka Mitrović, kojeg dvojica rivala nisu uspeli da zaustave. Zvezda je veoma blizu pobede, na minut i po do kraja susreta ima 71:61!

20:38

37. minut - BUM, BUM!

Fakundo Kampaco, pa Nemanja Nedović u sledećem napadu, šutevima sa distance pogađaju za mirniji finiš utakmice u kojoj crveno-beli imaju 68:61. Sada se popravljaju i procenti Zvezdinog šuta, trenutno je on na 27,6%, odnosno 8/29.

Izvor: MN PRESS

20:34

36. minut - Umorila se Zvezda!

Primetan je pad energije u redovima srpskog tima, pa se lagano topi prednost koja je često bila dvocifrena. Trenutno je 62:55, a Duško Ivanović je zatražio tajm-aut koji je najviše poslužiti da se odmori Fakundo Kampaco. Argnetinac gotovo da ne izlazi iz igre tokom večerašnjeg meča.

20:30

33. minut - Ispucava se Hauard!

Markus Hauard je tokom čitave sezone jedan od najboljih trojkaša u Evroligi, ali večeras njegov šut nije na karakterističnom nivou. Zvezdi je u Vitoriji ubacio sedam trojki iz 12 pokušaja, dok je u Beogradu na učinku 1/9. Skromno.

20:24

Kraj treće četvrtine - 57:49!

Još jedna spektakularna četvrtina Crvene zvezde. Nakon prve deonice u kojoj nisu funkcionisali ni odbrana ni napad, Kampaco je zasukao rukave, ubacio crveno-beli tim u veću brzinu i bez postignutog poena "rasklopio u delove" Baskoniju. U poslednjih 20 minuta španski tim je postigao 23 poena, a Crvena zvezda čak 36 i to je napravilo razliku na semaforu.

20:21

28. minut - Ima života u Baskoniji!

Dve uzastopne trojke španskog tima, pa ukradena lopta koju nisu uspeli da pretvore u poene pokazuju da se Baskonija nije predala. Iako je Zvezda opet stigla do dvocifrene prednost (53:43), Baskonija se malo oporavila od toga, za trenutnih 55:49!

20:15

Zvezdini loši procenti!

Kampaco diriguje, Zvezda stvarno igra dobro od sredine druge četvrtine i prednost konstantno raste, ali... Procenti šuta za tri poena su užasni:

Vildoza 1/4, Kampaco 0/3, Dobrić 1/4, Nedović 0/3, Marković 1/3, Petrušev 0/1 i Bentil 1/2 za timskih 4/20 posle nešto više od 25 minuta košarke u hali "Aleksandar Nikolić". Veoma skromno za Evroligu.

Izvor: MN PRESS

20:11

24. minut - Zvezda "davi" u odbrani!

Više od tri minuta su bez poena igrači Baskonije, a Zvezda pravi seriju 6:0 na početku treće deonice i ima prednost - 45:38!

20:00

Povreda Luke Vildoze!

Argentinski bek, po svemu sudeći, neće moći da se vrati na teren u nastavku meča. Pročitajte više o povredi Vildoze, koji je tokom sezone već odsustvovao iz istog razloga.

19:55

Kucanje Martina!

Verovatno najbolji potez u dosadašnjem toku meča izveo je Zvezdin centar Hasan Martin, nakon lucidne asistencije Fakunda Kampaca. Pogledajte:

19:51

POLUVREME - 39:38!

Senazcionalan preokret Crvene zvezde u drugoj deonici. Fakundo Kampaco je dirigovao kompletnom odbranom i agresivnost podigao na potpuno novi nivo, a to je rezultiralo panikom u redovima Baskonije. Penjaroja je tražio petorke, rotirao bekove i hvatao se za glavu na klupi jer njegov tim sedam minuta nije uspeo da postigne poene u drugoj deonici.

Sa druge strane, Zvezda je pronašla svoj ritam u napadu bez povređenog Luke Vildoze - koji je otišao u svlačionicu - a rezultat toga je prednost na kraju druge deonice. Ognjen Dobrić je "iz odbojke" pogodio nakon Kampacovog promašaja u poslednjim sekundama i tako postavio konačnih 39:38!

19:48

20. minut - Trojka Hauarda!

Nakon poena Nemanje Nedovića iz reketa Crvena zvezda je imala prednost prvi put na meču, ali je Markus Hauard iskoristio drugi napad Baskonije i lošu komunikaciju na defanzivnom skoku Zvezde kaznio trojkom. Posle sedam minuta Baskonija je postigla poene u Beogradu i sada je ponovo u prednosti - 38:37!

19:44

Baskonija potpuno van ritma!

Počeli su drugu deonicu furiozno i za prva dva minuta postigli sedam poena, ali... Baskonija je od tada postigla samo još dva, a već pet minuta su bez poena igrači španskog tima. To je dalo priliku Zvezdi za potpuni rezultatski egal!

19:41

16. minut - Vratila se Zvezda!

Nošeni fantastičnom odbranom Fakunda Kampaca crveno-beli su se potpuno vratili u meč. Sredinom druge deonice ima samo jedan poen zaostatka (35:34), ali i problem jer je Luka Vildoza zbog povrede napustio meč.

19:38

Povreeda Vildoze!

Nakon kontre Crvene zvezde koju je istrčao Vildoza, a poenima završio Ben Bentil, argnetinski košarkaš se uhvatio za zadnju ložu. On je otišao u svlačionicu i pitanje je da li će se vraćati na parket tokom večerašnjeg susreta.

19:35

Kampaco i Vildoza 1/8!

Zvezdini Argentinci očajno su počeli meč protiv Baskonije. Luka Vildoza ima jedan promašen šut za dva poena i samo jednu pogođenu trojku iz četiri pokušaja. Sa druge strane, Fakundo Kampaco je promašio sve svoje šuteve, dva puta za dva poena i jednom za tri poena. Od potencijalnog 21 poena postigli su samo tri!

19:26

12. minut - Tajm-aut Ivanovića!

Serija Baskonije 7:2 na početku druge deonice i čak deset poena zaostatka Crvene zvezde (33:23) nakon 12 minuta košarke u Beogradu naterali su Duška Ivanovića da zatraži tajm-aut. Imaće šta da kaže svojim igračima iskusni trener pošto su samo u poslednjih nekoliko napada doneli niz diskutabilnih odluka.

19:21

Kraj prve četvrtine - 21:26!

Pogodak sa distance Nemanje Nedovića na isteku vremena u prvoj deonici Zvezda je kompletirala utisak koji je popravljala u drugom delu četvrtine. Iako je u jednom trenutku delovalo da bi Baskonija mogla da se odlepi, srpska petorka Marković - Nedović - Dobrić - Petrušev - Mitrović je zaustavila nalet Španaca i održala pristojan zaostatak za rivalom.

19:16

8. minut - Bolja Zvezda!

Nekoliko promena, ulasci Stefana Markovića, Ognjena Dobrića i Luke Mitrovića, kao i smireniji napadi Crvene zvezde popravili su utisak sa početka meča. Baskonija i dalje vodi, 19:16!

19:09

Prvi tajm-aut - 7:13!

Ubedljivu prednost na početku meča ima španski predstavnik, a Crvena zvezda previše žuri kako bi je istopila. Nekoliko uzastopnih napada potrošeno je u ranoj fazi, dok je Fakundo Kampaco želeo da diktira ritam koji nije mogao da prati niko od preostalih devet igrača na terenu.

19:05

3. minut - Martin prekida agoniju!

Muči se Crvena zvezda na početku meča - ništa ne funkcioniše u napadu, a u odbrani igrači Baskonije lako beže svojim čuvarima. Posle malo više od tri minuta meča španski tim ima prednost 11:4, a sve poene za Zvezdu postigao je Hasan Martin!

19:01

Počinjemo!

Startne petorke na večerašnjem meču!

Crvena zvezda: Kampaco, Vildoza, Lazarević, Bentil, Martin

Baskonija: Hauard, Tompson, Giedraitis, Kotsar, Kostelo

18:55

Spremni?

Igrači Crvene zvezde jesu! Kapiten Ognjen Dobrić, koji večeras menja Branka Lazića, izveo je saigrače na parket hale "Aleksandar Nikolić".

18:50

SASTAVI!

Na ove igrače će večeras moći da računaju trener Zvezde Duško Ivanović i trener Baskonije Đoan Penjaroja.

Crvena zvezda: Vildosa, Lazarević, Kampaco, Mitrović, Martin, Dobrić, Ilić, Nedović, Marković, Kuzmić, Petrušev, Bentil.

Baskonija: Hauard, Hajdeger, Raieste, Marinković, Dies, Tompson, Kotsar, Enok, Kostelo, Gedraitis, Homs, Kuruc

Izvor: MN PRESS

18:45

Kampaco pričao i o Partizanu!

Navijači Partizana večeras će se nadati porazu Baskonije u Beogradu, a jedan od najboljih plejmejkera u evropskoj košarci pričao je i o njihovom timu. Pred meč protiv Španaca Fakundo Kampaco dotakao se i crno-belih, protiv kojih aktuelni šampion Srbije i regiona ima još mnogo mečeva do kraja sezone.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

18:35

Očekivanja Ivanovića!

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović istakao je pre meča protiv Baskonije da će se njegova ekipa boriti dokle god postoje bilo kakve šanse za Top8 fazu Evrolige. Takođe, on se osvrnuo i na Baskoniju, koju dobro poznaje jer je tri puta radio u tom klubu i jer se sistem ne menja kroz godine. 

Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

18:20

Sa lica mesta!

Nekadašnji košarka Baskonije Luka Vildoza "uhvaćen" je u razgovoru sa igračima tog tima tokom zagrevanja:

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

18:05

Partizanove kalkulacije!

Kao što smo rekli, Partizan i njegovi navijači sa mnogo pažnje će pratiti ovaj meč. Baskonija je jedan od timova koji može da "istisne" crno-bele sa mesta koje vodi u plej-of, a još nekoliko ekipa imaju svoje kalkulacije za sam finiš sezone.

Izvor: MN PRESS

17:50

Markus Hauard!

Na početku sezone pravi hit u Evroligi bio je omaleni američki bek Markus Hauard, kojeg je Baskonija pronašla u redovima Denver Nagetsa. Svoje ubedljivo najbolje partije u sezoni odigrao je protiv srpskih timova - u drugom kolu Evrolige Partizanu je ubacio 33 poena (8/12) za tri, da bi u trećoj rundi Zvezdi "spakovao" 30 poena (7/12 za tri).

Tokom sezone su ga mučile povrede, pa nije često igrao na tako visokom nivou, a večeras će biti jedna od najvećih pretnji crveno-belima.

17:35

Loš niz Crvene zvezde!

Čini se da je ekipa Duška Ivanovića nakon osvojenog Kupa Radivoja Koraća u Nišu sredinom februara upala u malu krizu. emotivno pražnjenje i umor stigli su košarkaške Crvene zvezde, koji od tada ne blistaju na parketima u Evroligi, ali ni u regionalnom takmičenju.

Crvena zvezda je poražena od Albe i Bajerna u duplom kolu Evrolige, zatim izgubila od Cibone u Zagrebu, a seriju loših rezultata "presekla" protiv aktuelnog šampiona Evrope Efesa. Ipak, to nije bilo dovoljno za zamah. Nadovezali su se porazi Panatinakosa u Evroligi, Partizana u ABA ligi i Barselone u elitnom evropskom takmičenju - za veoma tanak skor od samo jedne pobede u sedam uzastopnih mečeva.

Taj crni niz prekinut je protiv Studentskog centra u regionalnom takmičenju, a Zvezda bi želela da nađe pobednički put i protiv Baskonije kojoj je "dužna" iz prvog dela sezone. Ovako je Zvezda pobedila tim iz Podgorice u 22. kolu ABA lige:

17:20

Prvi meč!

Ovako je to izgledalo u Vitoriji, gde je Baskonija savladala Crvenu zvezdu (92:75) u 3. kolu Evrolige:

Baskonija Crvena zvezda highlights
Izvor: YouTube/Euroleague

17:05

Tabela!

Ovakva je situacija u Evroligi pred 30. kolo:

16:50

Dobar dan!

Košarkaši Crvene zvezde samo u teoriji mogu da se domognu Top8 faze Evrolige. Za razliku od njih, Baskonija ima realne šanse da se nađe u plej-ofu, ali i teško gostovanje u Beogradu večeras. Španski tim koji je Duško Ivanović vodio tri puta u karijeri večeras će protiv njega tražiti put ka doigravanju, dok će se Partizan nadati pobedi svog najvećeg rivala.

Meč Crvene zvezde i Baskonije igra se od 19:00 u hali "Aleksandar Nikolić", a tekstualni prenos pratite uz MONDO.

UKRATKO

  • Crvena zvezda - Baskonija 74:63
  • Meč 30. kola
  • Zvezda ima računicu!
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije