Košarka

Sferopulosa pitali za pojačanja: "Vidite, pokušavamo nešto da uradimo za ovaj tim..."

Janis Sferopulos je poslije pobjede Crvene zvezde nad Albom istakao da njegova ekipa treba da igra kao na startu drugog poluvremena.

Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda Meridianbet

Crvena zvezda je uspjela da pobijedi Albu na svom terenu 85:71 prije svega sjajnom igrom u odbrani u drugom poluvremenu, a trener Janis Sferopulos je upravo treću četvrtinu istakao kao ključni period meča. Na konferenciji za medije nakon utakmice istakao je da je već u tom periodu znao da će njegov tim doći do pobjede.

"Mislim da smo danas počeli meč jako skoncentrisano i pratili smo plan. Alba je tim ritma, tim koji voli da trči. Sa druge strane u napadu smo igrali pametno, iskoristili smo naše prednosti. Mislim da je početak drugog poluvremena i to kako smo igrali u trećoj četvrtini je pokazalo da ćemo dominirati. Zbog toga smo imali dvocifrenu prednost. Kontrolisali smo skokove u drugom poluvremenu i zaslužili smo pobjedu. Želim da se zahvalim navijačima, mi radimo da se popravimo", rekao je na startu Janis Sferopulos.

Postaje redovna pojava da Crvena zvezda u utakmicama bolje započinje drugo poluvrijeme i da najbolje igra u trećoj četvrtini. Pa kako Grk digne svoju ekipu u svlačionici?

"Prvo kada odemo u svlačionicu pokušavamo da igramo bolje nego u prvom poluvremenu. Pričamo o dva-tri saveta u odbrani i u napadu koja treba da popravimo. Igrači su na početku meča uzbuđeni, a potom ulaze u košarkaški ritam", rekao je on. 

Uskoro se završava i prelazni rok u Evroligi, a Crvena zvezda prema riječima njegog trenera neće dovoditi pojačanja samo da bi mogla da se pohvali novim igračima. 

"Vidite, hoću da kažem da predsjednik i menadžment i mi iz strtučnog štaba pokušavamo da uradimo nešto najbolje za naš tim. Ako nađemo igrača koji može da napravi razliku u našem timu, možemo da ga dovedemo. Ali zašto bismo dovodili nekoga ako nije bolji od sadašnjih igrača, samo da bi doveli nekoga", zapitao se Sferopulos.