RUŽNO

Skandal u ABA ligi - ustaškom zastavom provocirali Partizan!

Autor Dragan Šutvić

Odvratno ponašanje navijača Zadra, još jednom ove sezone.

Izvor: Arena Sport/Screenshot

Zadar je odigrao fantastičnu utakmicu u nedjelju uveče i pobijedio je Partizan 84:68, međutim navijači su se ponovo obrukali. Iako je sve lepo počelo aplauzima za Željka Obradovića, u nastavku utakmice - ispadi pojedinaca. Tako je u dvorani "Krešimir Ćosić" bilo ustaških zastava koje su očigledno volšebno "promakle" organizatorima utakmice, pa su tako njima navijači mahali u toku susreta, sa više pozicija.

Takođe, bilo je i nepristojnog skandiranja o Partizanu, međutim to je sve "navijački folklor", što se nikako ne bi moglo reći za isticanje zastava ozloglašene Nezavisne Države Hrvatske. Odnosno, u pitanju je zastava na kojoj je prvo bijelo polje na šahovnici.

Za sada, niko iz ABA lige se nije oglasio ovim povodom, a podsjetimo da su navijači Zadra već imali ispade ove sezone kada su uoči utakmice protiv Crvene zvezde pretučeni novinari i jedan član rukovodstva. Takođe, uoči utakmice u gradu su osvanuli i skandalozni transparenti: "Naša Oluja ne prestaje", kao aluzija na pogrom Srba iz Republike Srpske Krajine tokom devedesetih godina.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!