Košarka

Igokea m:tel počela Ligu 6 ubjedljivom pobjedom - plus 24 protiv Mrkonjićana!

Autor Dragan Šutvić

"Igosi" su stigli do trijumfa na startu Lige 6 BiH.

Izvor: SC Derby/Filip Roganović

Igokea m:tel je takmičenje u Ligi 6 otvorila ubjedljivim trijumfom u Laktašima nad mrkonjićkom Mladosti:

IGOKEA M:TEL – MLADOST 98:74
(28:19, 23:19, 23:26, 24:10)

Poslije izjednačenog početka, tim Vladimira Jovanovića je u drugoj polovini prve dionice preuzeo kontrolu i do prvog dvominutnog odmoras odmakao Mrkonjićanima na devet poena (28:19).

Pojačao je domaći tim tempo u drugom kvartalu i prvih 20 minuta završio uz prednost od 13 poena (51:38), da bi potom ubjedljivo vođstvo čuvala do finiša treće i početka četvrte dionice, kada je ekipa Gorana Sladojevića smanjila na minus devet (76:67) i imala napad za još manji zaostatak.

Nisu ga Mrkonjićani realizovali, a onda je Igokea m:tel dodala gas i prelomila meč. Do posljednjeg oglašavanja sirene, Aleksandrovčani su postigli 22 poena, a primili samo sedam, za uvjerljivu pobjedu u sovm prvom meču u bh. prvenstvu u sezoni.

Goran Filipović je u pobjedi učestvovao sa 22 poena, te bio prvo ime Igokee m:tel u ovom duelu. Sava Lešić je uknjižio dabl-dabl (14 poena i 11 skokova), dok su tri igrača postigla po 11 poena (Dragan Milosavljević, Džeki Karmajkl i Marko Jeremić).

U mrkonjićkom sastavu, prednjačio je Đorđe Aleksić sa 19 poena, Stefan Milovanović je upisao 14, Orhan Špago 12, a Lazar Đurović 11 poena.

Igokea m:tel će u drugom kolu gostovati kod KK Borac Banja Luka, a prije toga će u Laktašima protiv Mege odigrati posljednji meč u ligaškom dijelu ABA lige.

Aleksandrovčani su obezbijedili osvajanje sedmog mjesta, te će u četvrtfinalu plej-ofa igrati protiv drugoplasiranog Partizana.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)