• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon duela u Morači "crtaju" se parovi plej-ofa ABA lige: Partizan ponovo dolazi u Laktaše!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nakon pobjede Partizana protiv Budućnosti gotovo sigurno je da će crno-bijeli u plej-ofu ABA lige igrati protiv Igokee.

 Igokea - Partizan Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Košarkaši Partizana savladali su Budućnost u Morači rezultatom 89:83 i tako definitivno obezbijedili drugu poziciji na tabeli nakon regularnog dijela ABA lige.

Kolo prije kraja crno-bijeli su na drugom mjestu iza Crvene zvezde koja u ponedjeljak dočekuje Studentski centar i pobjedom bi i matematički osigurala poziciju broj jedan, a eventualno će imati još jednu priliku za to protiv Splita u posljednjem kolu. Samo u slučaju dva poraza crveno-bijeli bi prepustili lidersku poziciju vječitom rivalu.

Partizan ima skor 19-6 na drugom mjestu, Budućnost je nakon večerašnjeg poraza ostala na 18 pobjeda i sedam poraza, a s obzirom da je poražena dva puta od crno-bijelih definitivno ostaje treća.

Ekipa Željka Obradovića će tako kao drugoplasirana igrati protiv sedmoplasirane ekipe, a to je Igokea, bez obzira na ishode mečeva posljednjeg kola.

Naime, Igokea ima 13 pobjeda i 14 poraza, ispred Splita koji ima skor 11-14 i Studentskog centra koji ima 11 pobjeda i 13 poraza. Čak i da Studentski centar dobije svoje posljednje dvije utakmice, Crvenu zvezdu u gostima i Budućnost kod kuće, ima lošiji skor sa Igokeom.

Isto tako klub iz Aleksandrovca ne može do mjesta broj šest koje drži Zadar. Igokea u posljednjem kolu igra protiv Mege, a Zadar gostuje Partizanu, ali ekipa iz Dalmacije ima pobjedu više i bolji međusobni skor sa Igokeom, tako da ekipa Vladimira Jovanovića ostaje na sedmom mjestu.

To znači da ćemo u plej-ofu gledati novi duel bratskih klubova - Partizana i Igokee. Igraće se na dvije pobjede, a crno-bijeli imaju prednost domaćeg terena tako da će se prvi meč igrati u Beogradu, potom će crno-bijeli gostovati u Laktašima, a eventualni treći meč igraće se opet u Beogradu.

Posljednji duel ova dva kluba, odigran u Laktašima, dobio je Partizan rezultatom 98:52 i tako se revanširao Igokei za poraz na 91:89 na početku sezone u Beogradu.

Pobjednik ove četvrtfinalne serije ide na pobjednika serije između trećeplasirane i šestoplasirane ekipe. Poznato je da je Budućnost treća, a šesto mjesto zauzima Zadar koji ne može da padne na sedmo mjesto, dok bi mu za peto mjesto trebala pobjeda nad Partizanom (!) i poraz Cedevita Olimpije od Cibone.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Masal

Nisam ljubitelj Igokee pogotovo ne Zvezde i Partizana, ali ovi su barem naši predstavljaju RS, pa nek oni osvoje

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC