Košarka

Surovo kažnjen najbolji Jokićev saigrač: Pravio haos na terenu, NBA ga udarila po džepu!

Autor Bojan Jakovljević

Kanadski košarkaš Džamal Marej moraće da plati veliku kaznu.

Izvor: Profimedia

Ekipa Denver Nagetsa izgubila je oba meča protiv Minesote na početku polufinalne serije Zapadne konferencije, a kanadski košarkaš Džamal Marej nije impresionirao na tim susretima. Najbolji saigrač Nikole Jokića posebno je nervozan bio u drugoj utakmci, kada je potpuno podbacio i meč umjesto dobrim potezima obilježio haosom koji je napravio na terenu i oko njega.

Džamal Marej je sudijama pokazivao da su plaćeni, unosio im se u lice i aplaudirao nakon spornih odluka, a zatim i gađao jednog od njih dok je sjedio na klupi za rezerve. Marej je ka jednom od trojice arbitara bacio dio medicinske opreme, predmet koji poboljšava cirkulaciju i krv šalje u dio tijela na koji je namješten. NBA liga je odlučila da ga žestoko kazni zbog toga!

Iako je postojala naznaka da bi Džamala Marej mogao da bude čak i suspendovan, kazna za beka Denvera ipak će biti samo novčana. Zbog svih prekršaja koje je napravio na drugom meču protiv Minesote, Marej će u kasu takmičenja morati da doda čak 100.000 američkih dolara!

Kanađanin je žestoko udaren po džepu, ali u Denveru mogu biti zadovoljni jer je izbjegnuta suspenzija. To znači da će aktuelni šampioni NBA lige na gostovanja Minesoti krenuti u punom sastavu - po brejkove koji bi ih u potpunosti vratili u igru kada je odbrana titule u pitanju.

Da bi se tako nešto dogodilo, Džamal Marej mora da zaigra daleko bolje nego u prva dva meča serije. Neophodno je da pronađe rješenje za agresivnu odbranu Minesote, koja ga često pritiska prilikom prenosa lopte, a odmah u polju napada šalje i igrača koji će da ga udvoji kako bi usporila napad Denvera. Marej je u prva dva meča Denvera i Minesote na terenu proveo 70 minuta i za to vrijeme postigao tek 25 poena, uz izuzetno loše procente šuta. Za dva poena šutirao je 7/24, dok je za tri imao tek dva pogotka iz osam pokušaja.

(MONDO - D. N.)