Košarka

Šta se zapravo desilo u Areni? Crvena zvezda izašla, Partizan nije, evo kada se očekuje konačna odluka!

Autor Bojan Jakovljević

Ovakvo finale Superlige Srbije niko nije očekivao.

Izvor: TV Arena sport 1 Premium/Screenshot

Crvena zvezda je novi šampion Srbije, poslije drugog meča finala Superlige Srbije koji je prekinut u 23. minutu tog meča. Prvi meč finala završen je rezultatom 89:88 za Crvenu zvezdu i odigran je u "Pioniru", a drugi meč je prekinut kada je Partizan bio u seriji i vodio 57:45. 

Krenula su pogrdna skandiranja prema porodici Čović, a zatim smo vidjeli i da su neki predmeti bili ubacivani ka klupi Crvene zvezde. Sudije su riješile da poslije tajm-auta Janisa Sferopulosa prekinu meč i zatraže da se tribine isprazne. Prvo smo vidjeli da su igrači Crvene zvezde zajedno sa stručnim štabom izašli napolje, a zatim su i sudije napustile teren. 

Čuli smo potom navijače Partizana da skandiraju da je ne žele da njihovi ljubimci nastave meč bez svojih navijača, a onda je Željko Obradović zajedno sa igračima otišao pravo kod navijača. Čuli smo i izbliza šta su mu navijači poručili, a onda su igrači Partizana napustili parket "Beogradske arene". 

Kada je djelovalo da je sve gotovo i da nećemo više gledati ništa u vezi sa ovim mečom, košarkaši Crvene zvezde vratili su se na teren! Vratile su se i sudije i potom smo vidjeli kako su crveno-bijeli sačekali da prođe 15 minuta na terenu. Košarkaši Partizana se nisu vratili na teren i sada čekamo konačni epilog. U četvrtak će biti donijeta odluka o tome da li će biti nastavljena utakmica ili će Crvena zvezda za zelenim stolom dobiti ovaj meč i titulu šampiona Srbije. 

(MONDO, N. L.)