Košarka

Partizan ostao bez Drezgića! Vratio se u februaru, pa opet izabrao Ameriku!

Autor Dragan Šutvić

Savo Drezgić (17) nastupaće na koledžu umjesto u Partizanu.

Izvor: MN PRESS

Nastavljaju se odlasci iz košarkaškog kluba Partizan - kofere je spakovao i talentovani Savo Drezgić (17) koji će karijeru ipak nastaviti u SAD! Momak koji je prošao sve mlađe kategorije u crno-bijelom timu odlučio je da karijeru nastavi na koledžu, pa će naredne sezone braniti boje Univerziteta Džordžija.

Biće to drugi pokušaj Drezgića da se dokaže u američkoj košarci - prethodne sezone je jedan dio takmičenja proveo u ekipi "DME" Akademija, srednjoškolskom timu sa Floride. Tamo je dobio priliku da osjeti kako izgleda košarka na drugom kraju svijeta, a mladom košarkašu očigledno je prijalo to iskustvo. Iako se vratio u Evropu, gdje je odigrao nekoliko mečeva za mlađe kategorije Partizana i reprezentaciju Srbije, Drezgić je donio odluku da ponovo otputuje u Ameriku!

Barem u ovom trenutku prekida se saradnja Partizana i mladog košarkaša kojem su crno-bijeli vjerovali još dok nije imao punih 17 godina. U februaru 2023. godine debitovao za prvi tim Partizana na utakmici Kupa Radivoja Koraća u Nišu, protiv subotičkog Spartaka. Dobio je priliku i na šest mečeva u ABA ligi.

Prošle sezone nastupio je protiv SC Derbija i dva puta protiv Cedevita Olimpije, dok je u nedavno završenoj sezoni igrao protiv Splita, FMP-a i SC Derbija. Najbolja partija bila mu je ona protiv tima iz Železnika, kada je ubacio šest poena uz polovičan šut iz igre - 1/2 sa linije penala, 1/2 za dva i 1/2 za tri poena. Takođe, upisao je po jedan skok, asistenciju i izgubljenu loptu na toj utakmici.

Što se tiče Partizana, odlazak Drezgića ne bi trebalo da poremeti koncepciju tima za narednu sezonu. Ipak, mladi košarkaš je još jedan u nizu igrača koji su bili dio tima Željka Obradovića, a neće biti tu naredne takmičarske godine. Još prije posljednjih mečeva u sezoni klub su napustili Pi Džej Doužer i Frenk Kaminski, ugovor je istekao i Džejmsu Naneliju, Danilu Anđušiću i Alenu Smailagiću, novi košarkaš Budućnosti iz Podgorice je Đorđije Jovanović, a pojavile su se informacije da je kapiten Kevin Panter dogovorio sve uslove sa Barselonom.Ili možda nije...

Za sada nema pojačanja u Partizanu. Vjerovatno najbliži potpisu jeste Vanja Marinković o čijem se povratku piše mjesecima, a u posljednje vrijeme su se kao mete crno-bijelih istakli Arijan Lakić, Aleksandar Aranitović, Mario Nakić, Džordan Lojd i Ife Lundberg. Pojavljivali su se tu stidljivo i Majk Džejms, Mario Hezonja i Čima Moneke, ali pitanje je da li je ikada bilo realno da se ti poslovi sklope.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!