• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kevin Panter pred odlaskom iz Partizana! Kapiten pred potpisom za novi super-tim Evrolige

Autor Dragan Šutvić

Amerikanac je u pregovorima sa evropskim velikanom.

 Kevin Panter odlazi u Barselonu Izvor: MN PRESS

Kevin Panter odlazi iz Partizana u Barselonu, ekskluzivno je objavio litvanski portal "Basket njuz".

Kapiten crno-bijelih i prošle godine je bio dovođen u vezu sa španskim klubom, ali je tada ipak prihvatio ponudu srpskog kluba da ostane i treću sezonu zaredom. Ovog ljeta, pregovori Pantera i Barse su ponovo odmakli i prema informacijama Litvanca, dogovor je na pomolu.

"Prošle godine je odabrao da ostane u Partizanu, ali sada se očekuje da igra sljedeće sezone u Palau Blaugrani", objavljeno je.

Ova vijest snažno će odjeknuti na dan kada je "Marka" saopštila da i zvijezda Real Madrida prelazi u Barselonu.

Katalonci spremaju super-tim za napad na evropsku titulu, a Panter je po svemu sudeći jedan od najvažnijih dijelova te slagalice dvostrukog prvaka Evrope.

Kevin Panter (30) igra za Partizan od 2021. godine i još je pod ugovorom sa klubom iz Humske. To je naglasio i njegov agent kada je ranije ovog mjeseca demantovao da je Panter postigao dogovor sa Makabijem da se preseli u Izrael. Sada se očekuje njegova ili igračeva reakcija.

Za tri sezone u klubu, Panter je vodio crno-bijele do plej-ofa Evrolige i "majstorice" protiv Real Madrida u nezaboravnoj seriji pretprošle sezone. Iste takmičarske godine je bio lider tima Željka Obradovića i u osvajanju titule ABA lige.

Među crno-bijele stigao je iz Armanija, a prethodno je igrao za Crvenu zvezdu i Olimpijakos, AEK, poljski Radom, Antverpen i Lavrio, u kojem je u sezoni 2016/17 počeo profesionalnu karijeru u Evropi.

Ako zaista bude otišao iz Partizana, ostaće upamćen kao jedan od značajnijih stranaca koji su nosili crno-bijeli dres u istoriji "Parnog valjka". Njegov dolazak u klub bio je "bomba" prelaznog roka u kojem se u Humsku vratio i Željko Obradović i bio je stub i najvažniji član tima najtrofejnijeg trenera Evrope.

Ako potpiše za Barselonu, Partizan će imati težak zadatak da nađe košarkaša takvog ili bar približnog kvaliteta koji bi preuzeo ulogu u bekovskoj liniji i postao vođa tima.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC