• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ostao bez Drezgića! Vratio se u februaru, pa opet izabrao Ameriku!

Autor Dragan Šutvić

Savo Drezgić (17) nastupaće na koledžu umjesto u Partizanu.

 Savo Drezgić napustio Partizan  Izvor: MN PRESS

Nastavljaju se odlasci iz košarkaškog kluba Partizan - kofere je spakovao i talentovani Savo Drezgić (17) koji će karijeru ipak nastaviti u SAD! Momak koji je prošao sve mlađe kategorije u crno-bijelom timu odlučio je da karijeru nastavi na koledžu, pa će naredne sezone braniti boje Univerziteta Džordžija.

Biće to drugi pokušaj Drezgića da se dokaže u američkoj košarci - prethodne sezone je jedan dio takmičenja proveo u ekipi "DME" Akademija, srednjoškolskom timu sa Floride. Tamo je dobio priliku da osjeti kako izgleda košarka na drugom kraju svijeta, a mladom košarkašu očigledno je prijalo to iskustvo. Iako se vratio u Evropu, gdje je odigrao nekoliko mečeva za mlađe kategorije Partizana i reprezentaciju Srbije, Drezgić je donio odluku da ponovo otputuje u Ameriku!

Barem u ovom trenutku prekida se saradnja Partizana i mladog košarkaša kojem su crno-bijeli vjerovali još dok nije imao punih 17 godina. U februaru 2023. godine debitovao za prvi tim Partizana na utakmici Kupa Radivoja Koraća u Nišu, protiv subotičkog Spartaka. Dobio je priliku i na šest mečeva u ABA ligi.

Prošle sezone nastupio je protiv SC Derbija i dva puta protiv Cedevita Olimpije, dok je u nedavno završenoj sezoni igrao protiv Splita, FMP-a i SC Derbija. Najbolja partija bila mu je ona protiv tima iz Železnika, kada je ubacio šest poena uz polovičan šut iz igre - 1/2 sa linije penala, 1/2 za dva i 1/2 za tri poena. Takođe, upisao je po jedan skok, asistenciju i izgubljenu loptu na toj utakmici.

Što se tiče Partizana, odlazak Drezgića ne bi trebalo da poremeti koncepciju tima za narednu sezonu. Ipak, mladi košarkaš je još jedan u nizu igrača koji su bili dio tima Željka Obradovića, a neće biti tu naredne takmičarske godine. Još prije posljednjih mečeva u sezoni klub su napustili Pi Džej Doužer i Frenk Kaminski, ugovor je istekao i Džejmsu Naneliju, Danilu Anđušiću i Alenu Smailagiću, novi košarkaš Budućnosti iz Podgorice je Đorđije Jovanović, a pojavile su se informacije da je kapiten Kevin Panter dogovorio sve uslove sa Barselonom.Ili možda nije...

Za sada nema pojačanja u Partizanu. Vjerovatno najbliži potpisu jeste Vanja Marinković o čijem se povratku piše mjesecima, a u posljednje vrijeme su se kao mete crno-bijelih istakli Arijan Lakić, Aleksandar Aranitović, Mario Nakić, Džordan Lojd i Ife Lundberg. Pojavljivali su se tu stidljivo i Majk Džejms, Mario Hezonja i Čima Moneke, ali pitanje je da li je ikada bilo realno da se ti poslovi sklope.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC