• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan želi bivšeg beka Crvene zvezde: Ako ode Kevin Panter, crno-bijeli zovu dobro poznatog Amerikanca!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd mogao bi da bude najveće pojačanje Partizana.

 dzordan lojd prelazi u partizan Izvor: MN PRESS

Košarkaški klub Partizan još nije ozvaničio nijedno pojačanje za narednu sezonu, iako su se prethodnih dana pojavljivale informacije da su blizu potpisa Vanja Marinković, Arijan Lakić, Aleksandar Aranitović i Mario Nakić. Ipak, najzvučnija pojačanja mogli bi da budu inostrani igrači koje crno-bijeli pokušavaju da angažuju ovog ljeta - jedan od tih igrača je i bivši košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd!

Kako prenosi "Eurohoops", Partizan je zagrizao za Amerikanca koji je u sezoni 2020/21 igrao za beogradske crveno-bijele. Momak iz Čikaga bio bi zamjena za Kevina Pantera, o čijem se odlasku iz kluba sve glasnije priča - samo danas stizale su informacije da je dogovorio sve detalje saradnje sa Barselonom, ali i da ne želi da pojača španski tim već da odradi posljednju godinu ugovora u Srbiji.

Ukoliko Panter ode, Partizanu će biti potreban "kapitalac" na bekovskoj poziciji, a tu se kao rješenje vidi Lojd. Momak iz Čikaga svojevremeno je bio NBA šampion sa Torontom, ali nije uspio da napravi ozbiljniju NBA karijeru - ima samo 12 mečeva u jedinoj sezoni, pa se oprobao u Evropi gdje je nastupao za Valensiju, Zvezdu, Zenit i Monako.

Sa crveno-bijelima je osvojio sva tri domaća trofeja, bio je važan šraf tima na putu do pehara u ABA ligi, Kupu Radivoja Koraća i KLS, a zatim je našao i unosnije ugovore u evropskoj košarci. Ipak, postoje zdravstveni problemi Džordana Lojda koji su ga u posljednjih nekoliko sezona sprečavali da na evroligaškim parketima pokaže sav svoj kvalitet. U nedavno završenoj sezoni odigrao je tek 20 mečeva, a propustio je i početak i kraj takmičenja.

Na 20 odigranih susreta Džordan Lojd je prosječno postizao 10,4 poena, uz 2,7 skokova i dve asistencije. Najbolju partiju odigrao je protiv Virtusa kada je postigao 24 poena, dok je protiv Partizana ubacio šest i devet poena. Zanimljivo, ove sezone nijednom nije igrao protiv Crvene zvezde.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:02
Danilo Anđušić o Kevinu Panteru
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC