Košarka

Partizanova bomba za Evroligu: Kanađanin oblači crno-bijeli dres!

Autor Dragan Šutvić

Košarkaški klub Partizan angažovao je Ajzeju Majka, koji je prethodne dvije sezone igrao u Francuskoj.

Izvor: Federico Pestellini / imago sportfotodienst / Profimedia

Nastavljaju se aktivnosti Partizana u prelaznom roku! Željko Obradović će u narednoj sezoni računati i na kanadskog košarkaša Ajzeu Majka, koji crno-bijeli dres oblači nakon dvije godine provedene u francuskom Burgu. Kanađanin će sa srpskim timom potpisati dvogodišnji ugovor, a to će biti i veliki iskorak u njegovoj profesionalnoj karijeri.

Litvanski novinar Donatas Urbonas objavio je prije dva dana da je igrač Burga Ajzeja Majk nadomak konačnog dogovora sa Partizanom i da će potpisati dvogodišnji ugovor. Kanadski krilni košarkaš proveo je prethodne dvije sezone u tom francuskom timu i u prošloj je postizao po 12,8 poena uz 4,3 skoka i bio je član idealnog tima Evrokupa.

Majk je rođen u Torontu 1997. godine, a nakon igranja na dva koledža nije uspio da se domogne NBA lige. Od 2020. godine gradi profesionalnu karijeru - prvo u Najnersima iz Kemnica, zatim u Skarborou iz Kanade i na kraju u Burgu sa kojim je imao velike uspjehe u Evrokupu. Impresivnim partijama skrenuo je pažnju na sebe, pa je transfer u neki od evroligaških klubova bio sasvim očekivan.

Kanadski košarkaš je četvrto pojačanje Partizana ovog ljeta, nakon Vanje Marinkovića, Ifea Lundberga i Frenka Ntilikine. Pretpostavlja se da će u narednim danima ugovor sa klubom potpisati Arijan Lakić i Mario Nakić, a zatim i još nekoliko stranih košarkaša koji će biti najveći aduti Partizana u narednoj sezoni.

Crno-bijeli su nakon neuspješne sezone odlučili da potpuno promijene tim, pa je veliki broj igrača iz prethodne sezone napustio Beograd. To znači da će u narednoj takmičarskoj godini Željko Obradović trenirati potpuno novu ekipu, sa tek nekoliko igrača iz prošlosezonskog sastava.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!