Košarka

Beograd ima tri tima u Evroligi! Stigla potvrda, Makabi ostaje u Pioniru!

Autor Bojan Jakovljević

Treći beogradski tim u Evroligi, kao i prethodne sezone.

Izvor: MN PRESS

Naredna sezona Evrolige donijeće velika uzbuđenja širom kontinenta, a Beograd će ponovo biti evropska prestonica košarke - kao i tokom nedavno završene takmičarske godine, u glavnom gradu Srbije igraće tri tima iz elitnog društva. Pored Crvene zvezde i Partizana, u Beogradu će tokom naredne sezone domaćin biti i Makabi iz Tel Aviva.

Izraelski tim ponovo je prijavio glavni grad Srbije kao svoj dom, a Evroliga je odobrila Makabiju da kao domaćin svoje mečeve igra u hali "Aleksandar Nikolić". Podsjećamo, hala Pionir bila je dom Makabiju i tokom većeg dijela nedavno završene sezone, pa i u mečevima četvrtfinala kada su Izraelci stigli do majstorice protiv Panatinaikosa, kasnijeg šampiona Evrope.

Preostala dva izraelska tima u evropskim takmičenjima - Hapoel Jerusalim i Hapoel Tel Aviv - prijavili su Samokov arenu u Bugarskoj kao svoj domaći teren. Za sada nije poznato da li će na mečevima ta tri kluba biti navijača ili će se sve utakmice igrati pred praznim tribinama.

Čelnici Makabija iz Tel Aviva nadaju se da će tokom sezone moći da se vrate u Izrael i barem finiš takmičarske godine odigraju na domaćem terenu. Teško je procijeniti da li će biti uslova za to, jer rat u Gazi već mjesecima traje i trenutno mu se ne nazire kraj. Sudeći po riječima predsjednika Netanjahua, Izrael u ovom trenutku nije zainteresovan za prekid vatre.

(MONDO/D. N.)