• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanova bomba za Evroligu: Kanađanin oblači crno-bijeli dres!

Autor Dragan Šutvić

Košarkaški klub Partizan angažovao je Ajzeju Majka, koji je prethodne dvije sezone igrao u Francuskoj.

 Ajzea Majk novi košarkaš Partizana  Izvor: Federico Pestellini / imago sportfotodienst / Profimedia

Nastavljaju se aktivnosti Partizana u prelaznom roku! Željko Obradović će u narednoj sezoni računati i na kanadskog košarkaša Ajzeu Majka, koji crno-bijeli dres oblači nakon dvije godine provedene u francuskom Burgu. Kanađanin će sa srpskim timom potpisati dvogodišnji ugovor, a to će biti i veliki iskorak u njegovoj profesionalnoj karijeri.

Litvanski novinar Donatas Urbonas objavio je prije dva dana da je igrač Burga Ajzeja Majk nadomak konačnog dogovora sa Partizanom i da će potpisati dvogodišnji ugovor. Kanadski krilni košarkaš proveo je prethodne dvije sezone u tom francuskom timu i u prošloj je postizao po 12,8 poena uz 4,3 skoka i bio je član idealnog tima Evrokupa.

Majk je rođen u Torontu 1997. godine, a nakon igranja na dva koledža nije uspio da se domogne NBA lige. Od 2020. godine gradi profesionalnu karijeru - prvo u Najnersima iz Kemnica, zatim u Skarborou iz Kanade i na kraju u Burgu sa kojim je imao velike uspjehe u Evrokupu. Impresivnim partijama skrenuo je pažnju na sebe, pa je transfer u neki od evroligaških klubova bio sasvim očekivan.

Kanadski košarkaš je četvrto pojačanje Partizana ovog ljeta, nakon Vanje Marinkovića, Ifea Lundberga i Frenka Ntilikine. Pretpostavlja se da će u narednim danima ugovor sa klubom potpisati Arijan Lakić i Mario Nakić, a zatim i još nekoliko stranih košarkaša koji će biti najveći aduti Partizana u narednoj sezoni.

Crno-bijeli su nakon neuspješne sezone odlučili da potpuno promijene tim, pa je veliki broj igrača iz prethodne sezone napustio Beograd. To znači da će u narednoj takmičarskoj godini Željko Obradović trenirati potpuno novu ekipu, sa tek nekoliko igrača iz prošlosezonskog sastava.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC