• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je Partizanov kapitalac za sljedeću sezonu! Ima 230 mečeva u Evroligi i dolazi u Beograd!

Autor Dragan Šutvić

Partizan bi narednih dana trebalo da ozvaniči saradnju sa Brendonom Dejvisom.

 KK Partizan želi Brendona Dejvisa  Izvor: MN PRESS

Partizan nastavlja sa sklapanjem tima za narednu sezonu, a nakon što je postalo jasno da je novi igrač crno-bijelih Ajzeja Majk, u Beograd bi mogao da stigne i košarkaš sa daleko bogatijim iskustvom u evropskoj košarci. Navodno, u završnim pregovorima sa Partizanom trenutno je Brendon Dejvis (32) koji već sedam godina bez prekida igra Evroligu!

Detalje o pregovorima Partizana i američkog košarkaša otkrio je izraelski novinar Arel Ginsber, koji je prethodnih dana pisao i o jopš nekim ljetnim željama crno-bijelih. Po njegovim riječima, dogovor nije postignut ali se Partizan nada da će uskoro sve biti završeno jer je Dejvis prva opcija za centarsku poziciju u novoj sezoni.

Dejvis je rođen u Filadelfiji, a to mu je bio i prvi tim u NBA karijeri, iako nije uspio da se domogne mjesta u najjačoj ligi na svoketu kroz draft. Tokom prve sezone u NBA ligi polomio je prst i morao je na operaciju, a za nešto više od godinu dana u Filadelfiji odigrao je 71 meč u ligaškom dijelu takmičenja. Preselio se u Bruklin i zabilježio još sedam NBA utakmica, prije nego što je zauvijek napustio američku košarku.

Usledili su francuski Šalon, italijanski Vareze, pa zatim Monako, Žalgiris, Barselona, Olimpija iz Milana i na kraju Valensija u kojoj je igrao tokom prethodne sezone. Tokom sedam uzastopnih sezona Brendon Dejvis je nastupao za timove u Evroligi, a do sada je sakupio čak 230 mečeva u najjačem košarkaškom takmičenju u Evropi.

Tokom prethodnih godina prosječno je bilježio 11 poena, četiri skoka i 1,6 asistenciju po utakmici na mečevima Evrolige. Sa ekipama Žalgirisa i Barselone stizao je na Fajnal-for Evrolige, ali nije uspio da osvoji takmičenje. Pored američkog pasoša ima i državljanstvo Ugande, za čiju je seniorsku reprezentaciju odigrao nekoliko mečeva.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Obilić

Hoće li Smith biti kapiten KK JSD taman bi se uklopio uz himnu Dubrovačkih trubadura 'Dok vetar njiše palme

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC